Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλάχος: Λιγότεροι όσοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Βλάχος: Λιγότεροι όσοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Στην εκτίμηση ότι ο τελικός αριθμός δικαιούχων που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα θα είναι μικρότερος από όσους έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.

Στην εκτίμηση ότι ο τελικός αριθμός δικαιούχων που θα λάβουν το
κοινωνικό μέρισμα θα είναι μικρότερος από όσους έχει ανακοινώσει η
κυβέρνηση, προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση με αλχημείες βλέπει περισσότερο την επικοινωνία και λιγότερο την ουσία» .

Με τα κριτήρια που αποφάσισε η κυβέρνηση, πρόσθεσε, «εμείς βλέπουμε ότι, ναι μεν έχει εξαγγείλει 720 εκατ. ευρώ, ναι μεν έχει εξαγγείλει ότι 3.600.000 πολίτες θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, θα μου επιτρέψετε, όμως, να ξαναμιλήσουμε, όταν θα δοθεί το μέρισμα αυτό» είπε, εκτιμώντας ότι «αυτοί που τελικά τους αφορά, θα είναι πολύ πολύ λιγότεροι».

Σε ό,τι αφορά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής του κόμματος διευκρίνισε: «Εμείς πάντα πιστεύαμε πως ό,τι δίνεται στον κόσμο είναι καλό. Το θέμα είναι να ξέρουμε από πού προέρχεται και με ποια κριτήρια μοιράζεται. Εμείς δεν συμμεριζόμαστε την υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης, που μιλά για υπερπλεόνασμα. Εμείς πιστεύουμε και το αποδεικνύουμε, ότι αυτό που μαζεύτηκε είναι από υπερφορολόγηση, από την υλοποίηση μιας πολιτικής λιτότητας και περικοπών».

Για την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων

Σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε για την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες συντελέστηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες ο κ. Βλάχος σημείωσε πως «δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς ποιοι θα πάρουν χρήματα και με ποια σειρά και ποιο ρυθμό θα δοθούν».
«Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί και θα στηρίξει τους πολίτες στη Μάνδρα και στη δυτική Αττική, ώστε να σταθούν στοιχειωδώς στα πόδια τους. Αυτές τις μέρες δεν το είδαμε. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες, με τις εξαγγελίες που έκανε για την οικονομική στήριξη, αυτό να γίνει πραγματικότητα, γιατί από χθες πυκνώνουν τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα -από τη Σκόπελο, την ορεινή Ναυπακτία- για υποσχέσεις του κράτους και για αποζημιώσεις, που είναι ακόμη στον αέρα. Εάν αποδειχθεί για τη Μάνδρα και την Αττική ότι είναι μία ακόμη υπόσχεση τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν ομαλά, εδώ μιλάμε για απόλυτη καταστροφή» είπε.

Το κράτος δεν υπήρχε

Αναφερόμενος στα αίτια των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική ο κ. Βλάχος υπογράμμισε πως «πρέπει όλα να βγουν στο φως, τι έγινε, τι δεν έγινε και ποιος φταίει διαχρονικά», ενώ για τη διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε παρατήρησε πως «από την Τετάρτη το πρωί ουσιαστικά το κράτος δεν υπήρχε».
«Η κ. Δούρου είπε δημόσια ότι ήξερε πως έρχεται κακοκαιρία στην περιοχή, έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Τι ακριβώς έκαναν; Τίποτα. Δεν αξιολογήθηκε το μήνυμα. Τα μπαζωμένα τα ξέραμε όλοι. Δεν μπορούσαν να ειδοποιηθούν οι άνθρωποι να προφυλαχθούν; Δεν μπορούσε να κοπεί η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό, όπως γίνεται όταν περιμένουμε χιονόπτωση; Ο χείμαρρος είναι δίπλα από τον δρόμο. Δεν θα μπορούσε να διακοπεί η κυκλοφορία και να ειδοποιηθεί ο κόσμος;» διερωτήθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024