Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΣτΕ οι ένστολοι για τις αποδοχές τους

Στο ΣτΕ οι ένστολοι για τις αποδοχές τους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν εκ νέου οι ένστολοι για το θέμα του μισθολογίου τους. Τον νέο κύκλο των προσφυγών άνοιξαν οι αστυνομικοί, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι ένστολοι όλων των άλλων Σωμάτων.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν εκ νέου οι ένστολοι για το θέμα του μισθολογίου τους. Τον νέο κύκλο των προσφυγών άνοιξαν οι αστυνομικοί, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι ένστολοι όλων των άλλων Σωμάτων.

Στην προσφυγή τους γίνεται ειδική και εκτενής αναφορά στις παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τις οποίες είχαν δικαιωθεί οι ένστολοι (αποφάσεις 2192-2196/2014, κ.λπ.) για την αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία ενστόλων στο πλαίσιο των επιταγών της μνημονιακής νομοθεσίας, όπως κάνουν αναφορά και στα πρακτικά του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ για την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Τα πυρά των ενστόλων αυτή τη φορά συγκεντρώνει ο νόμος 472/2017 με τον οποίο θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατιωτικοί, όλων των Σωμάτων, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, κ.λπ.) όπως και κατά της από 19.9.2017 εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε σε εφαρμογή του εν λόγω νόμου και παρέχει διευκρινήσεις για την μισθολογική κατάταξή τους.

Με το νέο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων πλέον του μισθολογικού θέματος, καθορίζεται η μισθολογική κατάταξης και εξέλιξής τους.

Υπογραμμίζουν ότι οι αποδοχές τους καθορίζονται σε μη συνταγματικά ανεκτά επίπεδα και μάλιστα κάτω από τα επίπεδα του νομοθετικού πλαισίου του 2014 που κρίθηκε αντισυνταγματικό από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Στις αιτήσεις ακύρωσης που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζουν ότι το νέο μισθολόγιο των ενστόλων είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης, του κράτους δικαίου, της αναλογικότητας που ορίζει τα απώτατα δικαιώματα σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, της ουσιαστικής Δικαιοσύνης και της νομιμότητας, κ.λπ.

Μεταξύ αυτών που ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ (εκτός των ομαδικών αιτήσεων που έχουν κατατεθεί) είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κ.λπ.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024