Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χρ.Θεοδώρου αφήνει τα πλήκτρα και γράφει για το in.gr

Ο Χρ.Θεοδώρου αφήνει τα πλήκτρα και γράφει για το in.gr

...

Mε αφορμή τον ομώνυμο προσωπικό μου δίσκο που κυκλοφόρησε από την Μικρή Άρκτο με 7 ερμηνεύτριες: Bικτωρία Ταγκούλη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Nalyssa Green, ΈΛενα Παπανικολάου, Πολυξένη Καράκογλου, Χριστίνα Μαξούρη πραγματοποιείται αυτή η συναυλία στο Κελάρι Atheneaum στις 16 Νοεμβρίου.

Θα περιλαμβάνει όλο τον δίσκο -8 τραγούδια -4 σε στίχους Μιχάλη Γελασάκη, ένα σε στίχους Πάνου Σουρούνη και τρία μελοποιημένα ποιήματα του Ναπ. Λαπαθιώτη, του Ζαχαρία Παπαντωνίου και της Δέσποινας Ζευγώλη-Γλέζου.

Θα ακουστούν επίσης αρκετά τραγούδια μου απο τους 3 προηγούμενους δίσκους μου, ανέκδοτα τραγούδια μου -μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών- και κάποιες επιλεγμένες διασκευές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Συνυπάρχουν ο Βασίλης Τσιτσάνης με τον Κωνσταντίνο Βήτα,τον Leonard Cohen, τον Στάυρο Κουγιουμτζή και την Δήμητρα Γαλάνη.

Τα τραγούδια θα παιχτούν με την συνοδεία του πιάνου μου, και η ατμόσφαιρα της βραδιάς θα είναι εστιασμένη στην κρυμμένη μας ευαισθησία, την τρυφερότητα και το ερωτικό στοιχείο που είναι διάχυτο και στον δίσκο. Όπως και στον δίσκο έτσι και στην συναυλία, η «Καρδιά Μισή» αφορά σε αυτό το απροσδιόριστο που μας λείπει,που πάντα θα μας λείπει και θα είναι η αφορμή για να δημιουργούμε και να το αναζητούμε. Να ξαναθυμηθούμε τον ερωτικό μας εαυτό,τον ανοιχτό απένατι στην ζωή και στους ανθρώπους,τον έτοιμο να επικοινωνήσει με τον Άλλο.

Προσωπικά τον τελευταίο καιρό όσον αφορά στην σύνθεση έχω ανάγκη την απλότητα και την αμεσότητα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Πιστεύω πως απλοποιώντας και υποκύπτοντας στην πηγαία, αυθόρμητη έκφραση με λίγα αλλά ουσιώδη μέσα επιτυγχάνεται ευκολότερα το ζητούμενο που είναι η επικοινωνία, η κοινωνία με τον ακροατή και άρα η ερωτική λειτουργία.

Όπως έγραψε ο μεγάλος ποιητής Γ.Σεφέρης πριν από πολλά χρόνια:

«Δεν θέλω τίποτε άλλο παρά να μιλήσω απλά, να μου δοθεί ετούτη η χάρη.
Γιατί και το τραγούδι το φορτώσαμε με τόσες μουσικές που σιγά σιγά βουλιάζει,
Και την τέχνη μας την στολίσαμε τόσο πολύ που φαγώθηκε από τα μαλάματα το πρόσωπό της.»

Έχω την αίσθηση ότι είναι επείγον να βρούμε μια νέα απλότητα που θα ξαναγεννήσει τους λόγους για τους οποίους υπάρχουμε και λειτουργούμε σαν άνθρωποι.

Χρίστος Θεοδώρου, συνθέτης

in.gr

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024