Το τμήμα «ειδικών αποστολών» της McLaren, MSO, είχε επιφορτιστεί με την κατασκευή μιας one-off έκδοσης της 720S Coupe με προορισμό έναν απαιτητικό πελάτη αραβικής καταγωγής.

Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντουμπάι και η αλήθεια είναι ότι το Woking κατέβαλε κάθε προσπάθεια να μπει στο κλίμα διακοσμώντας την 720S Coupe με χρυσές λεπτομέρειες από αυθεντικό χρυσό 24άρων καρατίων στο εσωτερικό και αντίστοιχης απόχρωσης στοιχεία στο εξωτερικό.

Σε αυτά συγκαταλέγεται και μια ρήση του Bruce McLaren η οποία μεταφράστηκε στα αραβικά και πλέον κοσμεί την αεροτομή, διαδικασία για την οποία χρειάστηκαν 30 εργατοώρες “finetuning”.

Για την ιστορία, το απόσπασμα που επελέγη από την αυτοβιογραφία του B. McLaren αναφέρει ότι: «Αξίζει ακόμα και να πεθάνεις για να κάνεις κάτι καλά. Θα ήταν αλόγιστη σπατάλη να μην προσπαθεί κανείς να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές του για αυτό και θεωρώ ότι η ζωή πρέπει να μετριέται και βάσει των επιτευγμάτων ενός ανθρώπου, όχι μόνο σε χρόνο».

Ακόμα 90 εργατοώρες χρειάστηκαν για την ένθεση φύλλων χρυσού σε λεπτομέρειες του εσωτερικού ενώ, πλην του χρυσού ο ιδιοκτήτης ζήτησε -και πήρε- ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά στοιχεία ενώ από το ακριβό αυτό υλικό κατασκευάζονται επίσης οι καθρέφτες, το κάλυμμα κινητήρα, οι εισαγωγές αέρα και ο πίσω προφυλακτήρας.

Εξαίρεση από τον ανθρακονημάτινο κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελεί ούτε και το εσωτερικό όπου τα μπαρσπιέ, οι αεραγωγοί και το τιμόνι διαθέτουν στοιχεία από ανθρακονήματα που λειτουργούν ως ιδανικό συμπλήρωμα στις χρυσές λεπτομέρειες.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας