«Αυτός ο άνθρωπος, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, απολαμβάνει την ελευθερία και τη ζωή που στέρησε από πάρα πολλούς συνανθρώπους μας», δήλωσε για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και πολύ ψυχοφθόρο θέμα για μένα. Μιλάμε για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες, για ένα σωρό ληστείες και για αμέτρητες βομβιστικές ενέργειες», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Ενώ πρόσθεσε πως «το έκανε αδίστακτα, με κρύο αίμα, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ και μάλιστα χωρίς ίχνος μεταμέλειας, μετάνοιας, χωρίς να δείχνει ότι το έχει μετανιώσει. Προσπαθεί να αποδώσει στοιχεία ηρωισμού και μεγαλείου στην εγκληματική του δραστηριότητα και έρχεται σήμερα το κεντρικό κράτος και σήμερα η κυβέρνηση και τον επιβραβεύει, γιατί αυτά δεν γίνονται χωρίς τις ευλογίες μιας κυβέρνησης και ας παίζουν τώρα τον παπά. Γιατί ως γνωστό το να κάνεις το λιοντάρι είναι εύκολο. Το να κάνεις την πάπια θέλει επιδεξιότητα. Ούτε λιοντάρια είναι ούτε πάπιες είναι».

Νωρίτερα, ο κ. Μπακογιάννης είχε δηλώσει πως «φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια άλλη κηδεία θύματος», αναφορικά με την 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αντίδραση από τον γιο Τεμπονέρα

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Διονύση Τεμπονέρα, γιο του Νίκου Τεμπονέρα, που είχε δολοφονηθεί το Γενάρη του 1991 στην Πάτρα κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων από τον Γιάννη Καλαμπόκα, -τότε πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

Αναλυτικά έγραψε:

Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες .Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες – οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί – να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας.

Δεν έδει ξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού. Δεν βρήκαν μια λέξη να αρθρώσουν οι δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας, αλλά δύο μέρες τώρα εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς τους, για να ξεπλύνουν τα ανομήματα της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο της Siemens που είναι σε εξέλιξη και στα Paradise Papers, στρέφοντας άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης.

Ο ίδιος στην τοξική και νεοφιλελεύθερη σκέψη του προφανώς δεν έχει βρει ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία που εμπεριέχει η αστική δημοκρατία. Εκείνης που επιβάλλει η συμπεριφορά μιας οργανωμένης κοινωνίας σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους, να μην είναι εκδικητική, αλλά να προτάσσει τον ανθρωπισμό. Εκείνης που δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως αιώνιο εγκληματία και του παρέχει στοιχειώδη δικαιώματα που παρέχονται από το νόμο.
 
Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ…

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας