Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Στη μνήμη των θυμάτων να φωνάξουμε «ως εδώ»

Μητσοτάκης: Στη μνήμη των θυμάτων να φωνάξουμε «ως εδώ»

Την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε η 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς μιλώντας από τη βήμα της Βουλής, ανέφερε πως «παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τον μεγαλύτερο τρομοκράτη της χώρας να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή». Στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας, πρόσθεσε, οφείλουμε να φωνάξουμε ένα βροντερό «ως εδώ».

Την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη,
προκάλεσε η 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς μιλώντας από τη
βήμα της Βουλής, ανέφερε πως «παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τον μεγαλύτερο
τρομοκράτη της χώρας να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή». Στη μνήμη των
θυμάτων της τρομοκρατίας, πρόσθεσε, οφείλουμε να φωνάξουμε ένα βροντερό
«ως εδώ».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο Κουφοντίνας απολαμβάνει ένα προνόμιο της ελληνικής Πολιτείας την οποία ο ίδιος συνεχίζει να τραυματίζει με το γεμάτος μίσος λόγο του. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα, εάν δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας.

«Επί της αρχής εγώ και η παράταξη είμαστε υπέρ των αδειών με την προϋπόθεση όμως ότι πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις». Ποια δείγματα μεταμέλειας, συμμόρφωσης και διάθεση ομαλής κοινωνικής επανένταξης έδειξε ο τρομοκράτης. Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας δεν υπάρχουν».

Δήλωσε μάλιστα πως μέσα από τον δημόσιο λόγο του εμφανίζεται αμετανόητος για όσα έχει κάνει. «Λειτουργεί και μέσα από τη φυλακή ως ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέα γενιάς τρομοκρατών. Ουσιαστικά καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν και αυτοί δολοφόνους».

Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα, αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας μία ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.

Για τη συγκυρία της απόφασης

Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει και μία άλλη διάσταση στο θέμα. «Πότε ακριβώς πάρθηκε αυτή η απόφαση. Στη χειρότερη δυνατή συγκυρία, όταν η οργανωμένη βία είναι σε έξαρση», είπε για να προσθέσει ότι πριν 3 μέρες, Έλληνες αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ότι στα Εξάρχεια δημιουργείται μία νέα γενιά τρομοκρατών. «Αυτή την τραγική πραγματικότητα κάποιοι στην αίθουσα προσπαθούν να την απαξιώσουν παρουσιάζοντας της ως μία δήθεν δική μας εμμονή».

Για τον Ρουβίκωνα

Υπογράμμισε ακόμη ότι ομάδες τραμπούκων με την ανοχή της κυβέρνησης απειλούν και κομπάζουν. «Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα με δημόσια ανάρτησή του ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη. Ως πότε θα συνεχίσετε όλοι εσείς να αγνοείτε το πρόβλημα και να μην βλέπετε τους συμβολισμούς πίσω από κάποιες κινήσεις και κάποιους λόγους. Πρώτα ξεκινάς από τις ιδέες, πας στις μολότοφ και μετά στα καλάσνικοφ και στα 45αρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μηδενική ανοχή

Ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε ακόμη πως η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή απέναντι στις πράξεις τρομοκρατίας και απέναντι σε αυτούς που εγκωμιάζουν πράξεις τρομοκρατίας.

«Την ώρα που ο κ.Κουφοντινας θα κυκλοφορεί ελεύθερος μαζί με διάφορους θαυμαστές του, η δική μας σκέψη είναι στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και στους συγγενείς, στις μητέρες, στις συζύγους, στα αδέλφια, στα παιδιά των θυμάτων», είπε.

Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Αμύνεται. «Η ανοχή σε όσους εξακολουθούν να δηλώνουν εχθροί της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική. Στη μνήμη των θυμάτων οφείλουμε να φωνάξουμε ένα βροντερό ΄΄ως εδώ΄΄.».

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024