Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για τον παραδοσιακό ελαιώνα της Κέρκυρας

Συναγερμός για τον παραδοσιακό ελαιώνα της Κέρκυρας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο ιστορικός ελαιώνας στην Κέρκυρα λόγω της ανεξέλεγκτης κοπής ελαιοδέντρων, ο οποίος μετατρέπεται σταδιακά σε καυσόξυλα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο ιστορικός ελαιώνας στην Κέρκυρα λόγω της ανεξέλεγκτης κοπής ελαιοδέντρων, ο οποίος μετατρέπεται σταδιακά σε καυσόξυλα.

Ο ελαιώνας της Κέρκυρας μία μοναδική πηγή εισοδήματος των κατοίκων αλλά και μνημείο, που το θαυμάζουν τουρίστες και περιηγητές, που έρχονται στο νησί, με δένδρα ηλικίας μέχρι και 500 ετών κινδυνεύει από την παράνομη υλοτομία.

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ το θέμα απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια κατοίκους και φορείς του νησιού, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση παραμένει θεατής στη συνεχιζόμενη καταστροφή του υπεραιωνόβιου ελαιώνα.

Πρόσφατα μάλιστα το ζήτημα έφτασε ως τη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την περασμένη Πέμπτη στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας, τα έτη 2012-2017, κατόπιν σχετικών καταγγελιών και μηνύσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν σχηματίσει 13 δικογραφίες, οι οποίες και έχουν υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. «Το όλο ζήτημα παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον, προς τον σκοπό της διασφάλισης και διατήρησης της ποιότητας του περιβάλλοντος, καθώς και της αποκατάστασης της νομιμότητας»επισημαίνει ο κ. Τόσκας.

Το θέμα έχει απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει στην προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος αυτόματης δορυφορικής καταγραφής μεταβολών στον ελαιώνα, στην προώθηση πειραματικής εφαρμογής μιας μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, σε πρόσληψη γεωπόνων (κατ’ εξαίρεση των μνημονιακών περιορισμών), στη διατύπωση αιτήματος για επαναφορά της αστυνόμευσης του αγροτικού χώρου του Ελαιώνα, μέσω της τέως Αγροφυλακής ή των δασικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας αναπτύσσεται ένα στοχευμένο πλέγμα επιχειρησιακών δράσεων, με περιπολίες και διενέργεια προληπτικών και στοχευμένων ελέγχων.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024