Την «ταυτοποίηση» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές και συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, διαμετρήματος 7,62 mm.

Το ίδιο, είχε χρησιμοποιήθηκε στις ένοπλες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου 2014, των γραφείων της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιουλίου 2016 και σε βάρος των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10 Ιανουαρίου φέτος.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση αυτή τη φορά, εξετάζοντας το ενδεχόμενο το όπλο να έχει χρησιμοποιηθεί «κατά παραγγελία» από διαφορέτικές οργανώσεις.

Αναζητούν ένα άτομο

Σύμφωνα με το Βήμα, οι Αρχές αναζητούν ως δράστη της επίθεσης έναν μαυροφορεμένο άνδρα, ύψους 1,85μ., ο οποίος φέρεται να ταιριάζει και στο άτομο που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη επίθεση στον ίδιο χώρο, στις αρχές Ιανουαρίου.

Για να εντοπίσουν τις κινήσεις του ή αν είχε συνεργούς, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν το υλικό από τις κάμερες των γύρω επιχειρήσεων που θα πάρουν στα χέρια τους.

«Ήθελαν νεκρό»

Οι αστυνομικοί σημειώνουν πως από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι σφαίρες καρφώθηκαν σε τοίχο δίπλα από την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και σε κολώνα με πινακίδα της Τροχαίας, ενώ ο αστυνομικός που αντιλήφθηκε το περιστατικό ενημέρωσε εγκαίρως τους συναδέλφους του να καλυφθούν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δράστες ήθελαν νεκρό αστυνομικό, και φοβούνται πως θα επαναλάβουν ανάλογη επίθεση.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο