Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρις Σπύρου: Ο Τραμπ ενισχύει τον ρατσισμό των οπαδών του

Κρις Σπύρου: Ο Τραμπ ενισχύει τον ρατσισμό των οπαδών του

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016 ο Κρις Σπύρου τάχθηκε στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον τονίζοντας σε κάθε του παρουσία το πόσο αντίθετος είναι στην πολιτική και τις εξαγγελίες του τότε υποψηφίου Τραμπ. Σήμερα ένα χρόνο μετά μιλά στο in.gr κάνοντας τον απολογισμό.

Ένας Έλληνας που έκανε το Αμερικανικό όνειρο πραγματικότητα. Έφυγε από την Ελλάδα 13 χρονών ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε να δουλεύει ως λούστρος και λαντζιέρης.

Ενδεικτικό είναι πως στο εργοστάσιο κατασκευής γυναικείων παπουτσιών όπου εργαζόταν έγινε εκπρόσωπος των εργατών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δεν άργησε να ασχοληθεί με τα κοινά αρχικά ως βουλευτής, στη συνέχεια έγινε πρόεδρος του σώματος των εκλεκτόρων, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Νιου Χάμσαϊρ ενώ όταν έλαβε το χρίσμα του κυβερνήτη για την Πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ το 1984, ανέβηκε στο ανώτερο πολιτικό σκαλοπάτι που έφτασε ποτέ Έλληνας γεννημένος στην Ελλάδα.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016 τάχθηκε στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον τονίζοντας σε κάθε του παρουσία το πόσο αντίθετος είναι στην πολιτική και τις εξαγγελίες του τότε υποψηφίου Τραμπ. Σήμερα ένα χρόνο μετά μας μιλά στο in.gr κάνοντας τον απολογισμό.

«Αντικειμενικά και οχι μόνο η δική μου άποψη είναι οτι η υπάρξει του Τραμπ μετά την ορκωμοσία του είναι 290 μηδενικά και οχι 290 ημέρες στην εξούσια ως αναφορά ουσιαστικά θετικά αποτελέσματα. Αρνητικά της εκλογής αυτής είναι πολλά. Πρώτα από όλα η συμπεριφορά αυτή έχει διαιρέσει την Αμερική σε στρατόπεδα όπου υπάρχει ένας οικονομικός πόλεμος και διαχωρισμός μέσα στην χώρα. Μέσα σε ένα χρόνο κανένας άλλος πρόεδρος δεν είχε φτάσει μόνο στο 37 % της δημοτικότητας του».

Ποιο όμως είναι κατα την γνώμη του το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα λάθος του προέδρου των ΗΠΑ ο Κρίς Σπύρου απαντά πως «Όλη η συμπεριφορά και ο χειρισμός των θεμάτων ειναι ο χείριστος. Καμία από τις προτάσεις που έχει κάνει η νέα κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των πολιτών»

Χαρακτηρίζει το τείχος του Μεξικού που θέλει να φτιάξει ο Ντόναλντ Τράμπ ως «τείχος της βλακείας» ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «το τείχος αυτό δεν θα γίνει ποτέ και είναι κάτι που γνώριζε από την αρχή ο νέος πρόεδρος και το έλεγε μόνο για να φέρει σε διχόνοια και σε ένα κακό σημείο τους κατοίκους που έρχονται από τον νότο της Αμερικής. Το μόνο που κάνει είναι να εμπλουτίζει τον ρατσισμό των οπαδών του».

«Αρκετοί ψήφισαν στις περασμένες εκλογές με την ταμπέλα να πάρουμε πίσω την χώρα μας αλλά δεν μπορώ να καταλάβω απο ποιον ήθελαν αν την πάρουν πίσω. Από τους Έλληνες τους Ιταλούς τους Μεξικανούς φαντάζομαι που πήγαν στην Αμερική μετά τους Αγγλοσάξονες αλλά και εκείνοι πήραν την χώρα απο τους Ινδιάνους άρα έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των Ινδιάνων».

Στο κατά πόσο έχει επηρεάσει την χώρα μας η αλλαγή αυτή στο Λευκό Οίκο και πως μπορεί να είναι καταλυτικοί τα επόμενα χρόνια ο κ. Σπύρου απαντά πως «Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ κακές σχέσεις με την Αμερική με καμία κυβέρνηση. Είμαστε η άγκυρα της προστασίας των ΗΠΑ στην μεσόγειο. Άσχετα με τις κυβερνήσεις η Ελλάδα είναι η μόνη σίγουρη φίλος ενώ η Γερμανία είναι τυχαία και υπό κατοχή των Ηνωμένων Πολιτειών από 1945».

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Sports in

Μαρινάκης: «Ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μίλησε για την σπουδαία πρόκριση των Πειραιωτών στον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024