Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και... έπιασε κορυφή

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και… έπιασε κορυφή

Η ΑΕΚ «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της κατάταξης στην super league (μαζί με τον Ατρόμητο), αφού αναδείχθηκε νικήτρια με 1-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που έγινε στο ΟΑΚΑ για την 10η ημέρα του πρωταθλήματος. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Λιβάγια στο 25΄.
Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες και ο ΠΑΟΚ με εννέα.

Η ΑΕΚ «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της κατάταξης στην super league (μαζί με τον Ατρόμητο), αφού αναδείχθηκε νικήτρια με 1-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που έγινε στο ΟΑΚΑ για την 10η ημέρα του πρωταθλήματος. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Λιβάγια στο 25΄.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες και ο ΠΑΟΚ με εννέα, αφού ο διαιτητής Αρετόπουλος έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Αραούχο στο 8΄ για χτύπημα στον Σαμπράνο, ο οποίος επίσης αποβλήθηκε στο 35΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε και ο Μπίσεσβαρ ο οποίος χτύπησε τον Μπακασέτα.

Ο αγώνας «στράβωσε» επικίνδυνα από την αρχή για την ΑΕΚ από μια αδιανόητη ενέργεια του Αραούχο. Μόλις στο 7ο λεπτό χτύπησε εν ψυχρώ τον Ζαμπράνο και αποβλήθηκε. Με δέκα παίκτες για ένα «γεμάτο» 90λεπτο (αν υπολογίσουμε τις καθυστερήσεις) και ποδοσφαιριστές ταλαιπωρημένους από την υπερπροσπάθεια -μόλις 72 ώρες νωρίτερα- με τη Μίλαν, η Ενωση είχε Γολγοθά να ανεβεί.

Αυτή, ομως, η απότομη εναλλαγή συναισθημάτων είναι μέρος της μαγείας του ποδοσφαίρου. Μισή ώρα αργότερα, η ΑΕΚ είναι μπροστά στο σκορ και η αριθμητική ισορροπία είχε αποκασταθεί! Στο 25΄ από ασίστ του Σιμόες ο Μάρκο Λιβάγια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και σκόρπισε ενθουσιασμό στην εξέδρα. Στο 34΄ ο Ζαμπράνο έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα, πήγε επικίνδυνα πάνω στον σκόρερ με αποτέλεσμα να «κιτρινιστεί» για δεύτερη φορά και να αποβληθεί.

Με δέκα πλέον οι δύο ομάδες, ήταν φυσικό να κυριαρχήσει η σκοπιμότητα. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει, το ματς απέκτησε αργό ρυθμό με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Η αντικατάσταση του Λιβάγια από τον Μπακασέτα στέρησε από την ΑΕΚ τον μοναδικό της επιθετικό και παράλληλα τον παίκτη που κρατούσε μπαλα καλύτερα απ΄τόν καθένα.

Ετσι, από το μέσο του β΄ ημιχρόνο και μετά ο ΠΑΟΚ απέκτησε το «πάνω χέρι» και έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ενωση, χάνοντας μια και μοναδική «καθαρή» ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς στο 85΄. Λίγο αργότερα ο Μπίσεσβαρ σε επίδειξη… αντιεπαγγελματισμού, αρχικά δεν τήρησε fair play και στην εξέλιξη της φάσης χτύπησε τον Μπακασέτα και αποβλήθηκε!

Η ΑΕΚ κράτησε στο «μηδέν» τον ΠΑΟΚ για 7η συνεχόμενη φορά ως γηπεδούχος και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όπου πλέον συγκατοικεί με τον Ατρόμητο.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Χριστοδουλόπουλος, Γαλανόπουλος, Λόπες – Ζαμπράνο, Πρίγιοβιτς, Σάκχοβ, Ελ Καντουρί, Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ

Κόκκινες: Αραούχο (7΄) – Ζαμπράνο (34΄), Μπίσεσβαρ (90+2΄)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάγια (66΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοβ (46΄ Τζάλμα Κάμπος), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (69΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

* Με 15 λεπτά καθυστέρηση άρχισε ο αγώνας λόγω μικρης έκτασης επεισοδίων και ρίψη δακρυγόνων

* Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, καθώς αποσύρθηκε με ενοχλήσεις στον αστράγαλο ο Ούρος Τσόσιτς και τη θέση του πήρε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος

* Σύγχυση κατά την είσοδο της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι μαύρες φόρμες των ποδοσφαιριστών παρέσυραν ορισμένους οπαδους που άρχισαν τις αποδοκιμασίες!

* «Αρχηγέ σιδερένιος και γρήγορα κοντά μας» ήταν το μήνυμα της ΠΑΕ για τον Πέτρο Μάνταλο.

Διαβάστε το live του αγώνα:

Live Blog Live ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (10η αγωνιστική Σούπερ Λιγκ)

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024