
Μανιάτης: Να μην καταστρέψουν και το κοινωνικό τιμολόγιο
Με αιχμηρή δήλωσή του ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, χαρακτηρίζει τυχοδιωκτική την ενδεχόμενη μείωση του κοινωνικού τιμολογίου για φθηνό ρεύμα σε όσους έχουν ανάγκη.
Με αιχμηρή δήλωσή του ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, χαρακτηρίζει τυχοδιωκτική την ενδεχόμενη μείωση του κοινωνικού τιμολογίου για φθηνό ρεύμα σε όσους έχουν ανάγκη.
«Τυχοδιώκτες αριστεροακροδεξιοί που κυβερνούν την πατρίδα μας είναι ικανοί να καταστρέψουν ακόμη και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) που δίνει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα σε 700.000 φτωχές οικογένειες», αναφέρει ο κ. Μανιάτης
Ενώ συνεχίζει, λέγοντας πως «είμαστε περήφανοι που πρώτοι εμείς σε όλη την Ευρώπη από το 2011 υπογράψαμε κι εφαρμόσαμε εκπτώσεις έως 40% στο ηλεκτρικό ρεύμα όλων των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων (άνεργοι, ΑΜΕΑ, κ.ά.). Αυτό είναι για μας ο σύγχρονος Σοσιαλισμός, η Δημοκρατία, η Κοινωνική Αλληλεγγύη σε μια ευρωπαϊκή χώρα».
«Να μη διανοηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστρέψει ακόμη κι αυτό. Θα μας βρει όλους απέναντί του», καταλήγει.
«Κινδυνεύει» το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
«Τέλος» στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θέλει να βάλει τόσο η Κομισιόν όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), με αποτέλεσμα να πλήττονται περίπου 680.000 καταναλωτές.
Την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει ένα «δικαιότερο και πιο διάφανο» Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου ευπαθείς ομάδες θα δικαιούνται μειωμένο ρεύμα, η Κομισιόν θέτει θέμα κατάργησης των επιδοτήσεων ως μέτρου αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο υπουργείο πρόκειται – με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό – να φέρει αλλαγές στο λεγόμενο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος, το οποίο έχει θεσπιστεί για να μειώνει το ενεργειακό κόστος στους χαμηλών εισοδημάτων πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καθιερωθούν τέσσερις κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% και κλιμακώνονται σε 40%, 60% και 80%. Το υπουργείο θα προσδιορίσει τις επόμενες ημέρες τα εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια, που θα λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ή όχι στο ΚΟΤ, αλλά και για την ένταξη στις επιμέρους κατηγορίες.
Η έκπτωση 80% θα αφορά μόνο τους δικαιούχους του «εισοδήματος αλληλεγγύης», για συγκεκριμένο όμως αριθμό κιλοβατωρών που να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
- ΝΒΑ: «Καθάρισαν» οι Θάντερ, επιβίωσαν οι Νάγκετς
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442