Τσάβι Πασκουάλ: «Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά»
Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε την Τετάρτη για την Ισπανία, όπου την Πέμπτη (2/11, 21:00) θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε πριν την επιβίβαση της αποστολής στο αεροπλάνο: «Τώρα είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς και είναι, ας το πούμε, φυσιολογικό. Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά το να χάσουμε αυτή την εποχή στην έδρα της Μπαρτσελόνα ή στην έδρα της ΤΣΣΚΑ είναι κάπως φυσικό.
Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε την Τετάρτη για την Ισπανία, όπου την Πέμπτη (2/11, 21:00) θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε πριν την επιβίβαση της αποστολής στο αεροπλάνο:
«Τώρα είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς και είναι, ας το πούμε, φυσιολογικό. Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά το να χάσουμε αυτή την εποχή στην έδρα της Μπαρτσελόνα ή στην έδρα της ΤΣΣΚΑ είναι κάπως φυσικό.
Προφανώς και έχουμε ένα έξτρα κίνητρο για να κερδίσουμε. Από την άλλη πλευρά, ξέρουμε πως η Μπασκόνια άλλαξε τον προπονητή της. Ο Πέδρο Μαρτίνεθ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, κέρδισε το τελευταίο πρωτάθλημα στην Ισπανία. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο να παίξουμε εκεί, ξέρω πως θα βρω απέναντί μου έναν πολύ καλό προπονητή και είμαι σίγουρος πως θα κάνει καταπληκτική δουλειά στην ομάδα του».
Τέλος, σχετικά με την ψυχολογία της ομάδας μετά την νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, ο Πασκουάλ είπε: «Το πρόγραμμα είναι… απίστευτο. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή τη σεζόν στα πρώτα 17 παιχνίδια θα δώσουμε 11 εκτός, άρα είναι πολύ δύσκολη αρχή για εμάς. Όμως, κάθε μέρα έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι εξαιρετικό. Μετά τη νίκη με τη Φενέρμπαχτσε, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για αυτό».
Από την πλευρά του, ο Μάρκους Ντένμον τόνισε: «Ασφαλώς και έχουμε δουλέψει και έχουμε προετοιμαστεί, έτσι ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ. Σίγουρα το γεγονός ότι η Μπασκόνια δεν έχει νίκη στην έδρα της, είναι έξτρα κίνητρο για αυτούς. Πολλές ομάδες στην Ευρωλίγκα παίρνουν ώθηση από τις νίκες στην έδρα τους, είναι όμως μια πρόκληση και για εμάς να πάμε εκεί και να πάρουμε την πρώτη νίκη εκτός έδρας για φέτος».
Αναφορικά με την δική του προσαρμογή στην ομάδα, ο Αμερικανός γκαρντ σχολίασε: «Ψάχνω ακόμα τον ρόλο μου, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, ο κόουτς προσπαθεί να με εντάξει στο σύνολο. Γενικά είμαι χαρούμενος με την ομάδα και πιστεύω πως όσο περνάει ο χρόνος θα αρχίσω κι εγώ να βοηθάω περισσότερο».
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μήνυμα που έστειλε ο Μπαντής: «Καμιά φανέλα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την αξία της ανθρώπινης ζωής»
- Φρανσίσκο: «Υπάρχει ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»
- «H αιτία που ο Παναθηναϊκός δεν παίζει στις δυνατότητές του ίσως είναι ο… Αταμάν»
- «Πονάς επειδή έχασες»: Η απάντηση του Τζέιμς σε οπαδό του Ολυμπιακού (pic)
- O Ολυμπιακός ψάχνει μεγάλο διπλό… κορυφής στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (14/3): Πού θα δείτε Ολυμπιακός, τα ματς της Super League και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Μπαρτσελόνα: «Πουλάει Μπαλντέ για να πάρει Μπαστόνι»
- Γκλάντμπαχ – Σαν Πάουλι 2-0: Πήραν το ντέρμπι παραμονής οι γηπεδούχοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442