Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντονής: Ορθή η απονομή Χάριτος σε καταδικασθέντα για ναρκωτικά

Κοντονής: Ορθή η απονομή Χάριτος σε καταδικασθέντα για ναρκωτικά

«Ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής Χάριτος συναίνεσαν για την άρση των συνεπειών από την ποινή που είχε επιβληθεί στον καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, η ποινή του χαρίσθηκε προκειμένου να διοριστεί στη ΔΕΗ ΑΕ.

«Ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής χάριτος συναίνεσαν για την άρση των συνεπειών από την ποινή που είχε επιβληθεί στον καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Επιχειρηματολογώντας υπέρ αυτού, επισήμανε ότι υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση για την υπόθεση αυτή, εξήγησε τη διαδικασία, και τόνισε ότι «είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που προβαίνω σε δήλωση για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, στην παράγραφο 4, «με Προεδρικό Διάταγμα, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, χαρίζεται το υπόλοιπο της ποινής του… που του επεβλήθη με τη με αριθμ… απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας (ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή) για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ακόμη, ανάφερεαι πως αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την ανωτέρω καταδίκη του προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του στη ΔΕΗ Α.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Εξηγήσεις Κοντονή

Αναφορικά με την απονομή Χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής επισήμανε:

«Πρώτον, για να γίνει δεκτή αίτηση χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προηγείται γνωμοδότηση του κατηγορήσαντος εισαγγελέα, του υπηρεσιακού εισηγητή, του ειδικού εισηγητή και απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο συγκροτείται από επτά μέλη με πλειοψηφία δικαστικούς λειτουργούς. Ακολουθεί πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο.

» Δεύτερον, η συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση αφορά κατοχή και πώληση ακατέργαστης κάνναβης κατά το έτος 2008 από καταδικασθέντα σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Σημειωτέον ότι το αδίκημα αυτό είχε τελεστεί από τον καταδικασθέντα σε ηλικία 23 ετών και έκτοτε δεν είχε τελέσει κανένα άλλο αδίκημα».

Κατόπιν αυτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει ότι «συνεπώς, ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής Χάριτος συναίνεσαν προς τούτο για την άρση των συνεπειών από την ποινή που του είχε επιβληθεί».

«Η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, η ανθρωποφαγία και η δημιουργία εντυπώσεων μέσω φαιδρών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων πρέπει να λάβει επιτέλους τέλος. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που προβαίνω σε δήλωση για την αποκατάσταση της αλήθειας και καλώ όλους να προστατεύσουν μια αδιάβλητη διαδικασία και πάνω από όλα το κύρος του θεσμού του Πρόεδρου της Δημοκρατίας».

in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024