Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία ΗΠΑ - Κατάρ για καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Συμφωνία ΗΠΑ – Κατάρ για καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Σε συμφωνία για συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για πάταξη της παράνομης χρηματοδότησης εξτρεμιστικών οργανώσεων προχώρησαν οι κυβερνήσεις του Κατάρ και των ΗΠΑ, έπειτα από την επίσκεψη που έκανε στη Ντόχα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Σε συμφωνία για συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για πάταξη της παράνομης χρηματοδότησης εξτρεμιστικών οργανώσεων προχώρησαν οι κυβερνήσεις του Κατάρ και των ΗΠΑ, έπειτα από την επίσκεψη που έκανε στη Ντόχα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Η επίσκεψη του Μνούτσιν στη Ντόχα ολοκλήρωσε μια εβδομαδιαία περιοδεία του στην περιοχή με στόχο να περιοριστεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Επισκέφθηκε προηγουμένως το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, όπου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον Μάιο την ίδρυση του Κέντρου για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, μιας κοινής πρωτοβουλίας της Ουάσινγκτον και των χωρών του Κόλπου.

Μετά τις συνομιλίες που είχε με στελέχη της κυβέρνησης του εμιράτου, ο Μνούτσιν ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον και η Ντόχα συμφώνησαν να εντείνουν την «ανταλλαγή πληροφοριών για τους χρηματοδότες των τρομοκρατών και να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τον χρηματοοικονομικό τομέα στο Κατάρ».

Το Κατάρ επιθυμεί προφανώς να επιδείξει ότι συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σχεδόν πέντε μήνες αφότου η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το εμιράτο και επέβαλαν οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στη χώρα, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι χρηματοδοτεί «την τρομοκρατία» και προσεταιρίζεται το Ιράν.

Το Κατάρ υπέγραψε τον Ιούλιο ένα μνημόνιο κατανόησης με τις ΗΠΑ για την αύξηση της συνεργασίας με στόχο την καταπολέμηση της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων και ήταν η μία από τις έξι χώρες του Κόλπου που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι επιβάλλουν κυρώσεις σε 13 πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στην αλ Κάιντα και στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Κατάρ εξάλλου φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στη Μέση Ανατολή, όπου σταθμεύουν αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγουν επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024