Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικό: Συνεχίζεται το σίριαλ με το ύψος των κτιρίων

Ελληνικό: Συνεχίζεται το σίριαλ με το ύψος των κτιρίων

Ζήτημα ημερών θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες να δοθεί τέλος στο σίριαλ με τα αρχαία του Ελληνικού, που σέρνεται εδώ και μήνες, καθώς μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπογραφεί από την υπ. Πολιτισμού η απόφαση για τους όρους δόμησης. Ενα θέμα που αποτελεί το μήλον της έριδος, αφού αφορά και τα ύψη που θα έχουν τα κτίρια που θα ανεγερθούν στο πρώην αεροδρόμιο.

Ζήτημα ημερών θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες να δοθεί τέλος στο σίριαλ
με τα αρχαία του Ελληνικού, που σέρνεται εδώ και μήνες, καθώς μέσα στα
αμέσως επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπογραφεί από την υπ. Πολιτισμού η
απόφαση για τους όρους δόμησης. Ενα θέμα που αποτελεί το μήλον της
έριδος, αφού αφορά και τα ύψη που θα έχουν τα κτίρια που θα ανεγερθούν
στο πρώην αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με δημοσιευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», είχε προηγηθεί χθες η υπογραφή από την κα Κονιόρδου της άλλης υπουργικής απόφασης, με την οποία αποδέχεται τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ και κηρύσσει ως τμήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περίπου 300 στρέμματα μέσα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, ανάμεσα στα οποία ο λόφος Χασάνι, περιοχή πέριξ του αμαξοστασίου του Τραμ και ένα τμήμα κοντά στου Τράχωνες.

Το θέμα ωστόσο των όρων δόμησης, δηλαδή της έγκρισης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), όπως και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου, ακόμη εκρεμμεί.

Το ζήτημα έχει κολλήσει εδώ και καιρό σε μία διαφορά… 40-50 μέτρων για τα ύψη των κτιρίων που θα ανεγερθούν στο πρώην αεροδρόμιο. Αφορά την απόσταση που χωρίζει το σχέδιο του επενδυτή, το οποίο προβλέπει έξι ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων έκαστος, με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ ότι κανένα από τα κτίρια που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος των 156 μέτρων της Ακρόπολης.

Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες εντός των ημερών, η κα Κονιόρδου αναμένεται να υπογράψει την απόφαση, μεταφέροντας αυτούσια τη διατύπωση του ΚΑΣ για χαμήλωμα των υψών των κτιρίων που θα κατασκευασθούν στο πρώην αεροδρόμιο. Παράλληλα όμως, λέγεται ότι θα κάνει μνεία στα επόμενα, αρμόδια από το νόμο, όργανα, που θα δώσουν και τη τελική γνωμοδότηση για τους όρους δόμησης: Δηλαδή, την Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων (ΔΙΠΑ) του υπ. Περιβάλλοντος, και το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, που υπάγεται στο υπ. Οικονομικών.

Ευελπιστεί με τη συγκεκριμένη λεκτική διατύπωση η κυβέρνηση ότι και θα ξεπεραστούν οι αντιδράσεις όσων μάχονται την επένδυση, και ταυτόχρονα δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στους όρους δόμησης. Τα παραπάνω φυσικά μένει να φανούν και στη πράξη.

Γιώργος Φιντικάκης

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024