Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορόσημο παραγωγής για το BMW i3

Ορόσημο παραγωγής για το BMW i3

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW κατέκτησε ένα σημαντικό ορόσημο για την ηλεκτρική στρατηγική της BMW φτάνοντας τις 100.000 μονάδες παραγωγής σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Ένα σημαντικό ορόσημο κατέκτησε η βαυαρική φίρμα στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης καθώς το i3 έφτασε τις 100.000 μονάδες παραγωγής.

Το ορόσημο σημειώθηκε σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, με δεδομένο ότι η παραγωγή του i3 στο εργοστάσιο της Λειψίας όπου εξακολουθεί να κατασκευάζεται, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013.

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις της βαυαρικής φίρμας, η παραγωγή του i3 πραγματοποιείται πλέον σε ρυθμούς 120 μονάδων ημερησίως, ενώ το 2016 διατέθηκαν 26.631 i3 αλλά και 2.783 i8.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική διάθεση plug-in υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων από την BMW, προσεγγίζει τον συνολικό αριθμό των 200.000 μονάδων, μέγεθος στο οποίο οι πωλήσεις του i3 έχουν συμβάλλει καθοριστικά, όπως εύκολα υποθέτει κανείς.

«Είμαστε υπερήφανοι για το 100ο χιλιοστό BMW i3 που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Λειψίας. Το BMW i3 αποτελεί πραγματικά ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό επίτευγμα. Με την φίρμα BMW i ως αιχμή του δόρατος, στοχεύουμε στην παραμονή μας στην κορυφή της premium ηλεκτροκίνησης και πλέον προσβλέπουμε στην επέκταση της γκάμας με την προσθήκη του i8 Roadster το οποίο θα αποτελέσει την επόμενη άφιξη με την προοπτική, έως το 2025 να προσφέρουμε στους πελάτες μας συνολικά 25 μοντέλα με ηλεκτροκίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του BMW Group, Harald Kruger με αφορμή το ορόσημο.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, πλην των αμιγώς τετράτροχων ηλεκτρικών σχεδίων και στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, η BMW εγκαινίασε το Battery Storage iFarm, μια νέα μονάδα αποθήκευσης ενέργειας στο εργοστάσιο της Λειψίας η οποία θα επαναχρησιμοποιεί ως «στατικό» μέσο αποθήκευσης ενέργειας, τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους κάτω από τις επιφάνειες κάποιου τετράτροχου.

Ήδη η συγκεκριμένη μονάδα φιλοξενεί 500 μπαταρίες, τόσο χρησιμοποιημένες όσο και καινούριες -με δεδομένο ότι ελάχιστες μπαταρίες i3 έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους- με την προοπτική ο αριθμός να αυξηθεί στις 700. Η μονάδα χρησιμεύει ως μέσο αποθήκευσης της ενέργειας που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες του εργοστασίου αλλά και της πλεονάζουσας ενέργειας που προκύπτει από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, τυχόν πλεονάζουσα ενέργεια που δεν μπορεί να απορροφηθεί από το ηλεκτρικό δίκτυο δημιουργώντας υπερτάσεις, θα αποθηκεύεται στις συστοιχίες ιόντων λιθίου της βαυαρικής μονάδας η οποία, έτσι θα λειτουργεί και ως σταθεροποιητής τάσης του δικτύου και στη συνέχεια θα αποδίδεται στο δίκτυο όταν υπάρχει χαμηλή τάση.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024