Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Πρότυπο της Αλίτσε Βάιντελ, η Μάργκαρετ Θάτσερ

Γερμανία: Πρότυπο της Αλίτσε Βάιντελ, η Μάργκαρετ Θάτσερ

Μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού - λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD), η Αλίτσε Βάιντελ, δήλωσε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για την ίδια, καθώς κατόρθωσε να κάνει τη Βρετανία να ορθοποδήσει ξανά.

Μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού – λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD), η Αλίτσε Βάιντελ, δήλωσε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για την ίδια, σημειώνοντας ότι η «Σιδηρά Κυρία» κατόρθωσε να κάνει τη Βρετανία να ορθοποδήσει ξανά, όταν η χώρα βρισκόταν μπροστά στην οικονομική καταστροφή.

Η Βάιντελ δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ότι το κόμμα της, που κατάφερε να εκλέξει βουλευτές πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ, σκοπεύει να είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έως το 2021.

Όλα τα παραδοσιακά κόμματα της γερμανικής βουλής έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ΑfD.

Η Βάιντελ τόνισε ότι το κόμμα είναι ικανοποιημένο να ανήκει στην αντιπολίτευση τώρα, αλλά ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να χαράξει πολιτική και η εμπειρία της διακυβέρνησης της Θάτσερ στη Βρετανία είναι ένας χρήσιμος οδηγός.

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για μένα» υπογράμμισε στη συνέντευξή της, επαινώντας την προθυμία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας να κινείται ενάντια στο ρεύμα όταν το έκρινε απαραίτητο.

«Η Θάτσερ ανέλαβε τη Μεγάλη Βρετανία όταν η οικονομία της ήταν κατεστραμμένη και την ανοικοδόμησε» είπε.

Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και λεσβία που συζεί με γυναίκα που κατάγεται από τη Σρι Λάνκα, η Βάιντελ επισήμανε ότι μόλις το 18% των ψηφοφόρων του AfD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν γυναίκες, ποσοστό «πολύ χαμηλό», και ότι το κόμμα χρειάζεται να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ψηφοφόρους.

Υπαναχώρηση του AfD στο ζήτημα της συλλογής προσωπικών δεδομένων δημοσιογράφων

Εξάλλου, το AfD υπαναχώρησε από την απόπειρά του να συλλέξει προσωπικά δεδομένα δημοσιογράφων, όπως εθνοτική προέλευση και πολιτικές απόψεις.

Η αρχική φόρμα εγγραφής που ζήτησε το AfD από τους δημοσιογράφους να συμπληρώσουν, προκειμένου να καλύψουν το εθνικό συνέδριο του κόμματος, το Δεκέμβριο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της γερμανικής ένωσης δημοσιογράφων και την έναρξη έρευνας από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων του Βερολίνου.

Ο εκπρόσωπoς του κόμματος, Κρίστιαν Λιτ, επιχείρησε να υποβαθμίσει χθες το ζήτημα με ανάρτησή του στο Twitter. «Η δοκιμαστική έκδοση διαγράφηκε. Από τώρα οι δημοσιογράφοι μπορούν να χρησιμοποιούν την επίσημη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στον ιστότοπό μας» τόνισε.

Στο έντυπο καταχώρισης που καλούνταν να συμπληρώσουν για την κάλυψη του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο, οι δημοσιογράφοι καλούνταν να συμφωνήσουν στη συλλογή, την αποθήκευση και τη χρήση προσωπικών δεδομένων που θα χορηγούσαν, όπως όνομα, ανάστημα, αριθμό δημοσιογραφικής κάρτας, καθώς και «ειδικά δεδομένα».

«Αυτό αποτελεί μια απαράδεκτη παρέμβαση στις ιδιωτικές ζωές των δημοσιογράφων» δήλωσε την Παρασκευή στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, που αποκάλυψε το θέμα, ο Χέντρικ Ζέρνερ, εκπρόσωπος της γερμανικής ένωσης δημοσιογράφων, καλώντας το AfD να αποσύρει αμέσως την εν λόγω φόρμα εγγραφής.

Το AfD αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, κερδίζοντας το 13% των ψήφων, και κατάφερε να εκλέξει βουλευτές πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ.

Γερμανικές οργανώσεις προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων κινητοποιούνται για να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη διαδήλωση στο Ανόβερο στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου του ακροδεξιού κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024