Αλλαγή ώρας: Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω
Την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρνάνε μία ώρα πίσω.
Την Κυριακή, στις 29 Οκτωβρίου όπως γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρνάνε μία ώρα πίσω.
Έτσι, στις 04:00 τα ξημερώματα θα πρέπει γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών στις 03:00. Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως και το Μάρτιο του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να την τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς.
Η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο. Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.
Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά, μια ιδέα που όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα.
in.gr
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα
- Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ

