Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Twitter κόβει τις διαφημίσεις των Russia Today και Sputnik

Η Twitter κόβει τις διαφημίσεις των Russia Today και Sputnik

Η εταιρεία Twitter αποφάσισε να μην καταχωρεί διαφημίσεις που προέρχονται από όλους τους λογαριασμούς του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today και του διεθνούς πρακτορείου Sputnik. Η απόφαση, βασίστηκε στο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δύο μέσα επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης. Άμεση η αντίδραση της Μόσχας, που προαναγγέλει αντίποινα.

Η εταιρεία Twitter αποφάσισε να μην καταχωρεί διαφημίσεις που προέρχονται από όλους τους λογαριασμούς του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας κοινωνική δικτύωσης, αναφέρει ότι η απόφαση της «τίθεται άμεσα σε ισχύ»

Η εταιρεία Twitter, αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι η απόφαση της βασίστηκε στο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τηλεοπτικό RT και το πρακτορείο Sputnik επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης. Η εταιρεία ανέφερε μάλιστα ότι δεν κατέληξε εύκολα στην απόφαση της αυτή.

Παράλληλα αναφέρει ότι τον τελευταίο μήνα εντοπίσθηκαν περίπου 200 ρωσικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων επιχειρήθηκαν παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Αντίποινα προαναγγέλει η Μόσχα

Η απόφαση της εταιρείας Twitter είναι μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και ένα αποτέλεσμα της πίεσης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε αυτή την απόφαση μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις του Russia Today, και είναι ένα αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και μέρους της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, ασφαλώς, αντίποινα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζαχάροβα.

ΑΠΕ/Sputnik,ΑΠΕ/Reuters/Tass,in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024