Τραμπ: Η εγκληματικότητα ανεβαίνεi εξαιτίας της ισλαμιστικής τρομοκρατίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε την αύξηση της εγκληματικότητας στη Βρετανία με την τρομοκρατία, αναφερόμενος για μία ακόμη φορά σε ένα θέμα που είχε προκαλέσει κατά το παρελθόν την έντονη αντίδραση του Λονδίνου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε την αύξηση της εγκληματικότητας στη Βρετανία με την τρομοκρατία, αναφερόμενος για μία ακόμη φορά σε ένα θέμα που είχε προκαλέσει κατά το παρελθόν την έντονη αντίδραση του Λονδίνου.
«Τα στοιχεία μόλις δημοσιοποιήθηκαν: η εγκληματικότητα καταγράφει άνοδο 13% στη Βρετανία σε ένα πλαίσιο της εξάπλωσης της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Αυτό δεν είναι καλό, εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Αμερικής» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.
Αυτό το tweet εστάλη μετά τη δημοσιοποίηση στατιστικών στοιχείων που καταδεικνύουν μια αύξηση της εγκληματικότητας τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι σημαντικό μέρος αυτής της αύξησης θα μπορούσε να συνδεθεί με μια αλλαγή της μεθόδου καταχώρησης και υπολογισμού.
Οι προηγούμενες αναφορές του προέδρου των ΗΠΑ στο θέμα των τρομοκρατικών ενεργειών στη Βρετανία είχαν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Λονδίνου.
Έπειτα από ένα πρόσφατο από τα tweet του που ανήρτησε στα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά την επίθεση που είχε διαπραχθεί στο μετρό του Λονδίνου, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι του συνέστησε να αποφεύγει τα βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Just out report: “United Kingdom crime rises 13% annually amid spread of Radical Islamic terror.” Not good, we must keep America safe!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20 Οκτωβρίου 2017
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο μητέρα και γιος – Τους παρέσυρε αυτοκίνητο
- Μεξικό: Συλλήψεις δυο ηγετών καρτέλ – Ο ένας δυνητικός διάδοχος του ισχυρού «Ελ Μέντσο»
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για υποκλοπές: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον πολιτικό κωλοτούμπα
- Στον δρόμο για το Final Four του ΟΑΚΑ: Πρώτη «μάχη» με Μονακό για τον Ολυμπιακό – Για το break στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442