Τζανακόπουλος για F-16: Θα δώσουμε 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας
Να μετρησιάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με τη συμφωνία για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί κατά 1,1 δις. σε βάθος δεκαετίας. Δεν απέκλεισε μάλιστα, εφόσον ζητηθεί, να υπάρξει συζήτηση για το θέμα και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Να μετρησιάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με τη
συμφωνία για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 επιχείρησε ο
κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι ο
προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί κατά 1,1 δις. σε βάθος δεκαετίας. Δεν
απέκλεισε μάλιστα, εφόσον ζητηθεί, να υπάρξει συζήτηση για το θέμα και
σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra το βράδυ της Πέμπτης ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί κυριαρχική πράξη της χώρας ενώ επανέλαβε πως θα υπάρξει
αναλυτική ενημέρωση για το θέμα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και εφόσον ζητηθεί, και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως αναβαθμίζεται η οικονομική θέση Ελλάδας και το ενδιαφέρον επενδυτών.
Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι προχωρά χωρίς δημοσιονομικό ζήτημα. Επέμεινε ότι στόχος είναι να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση, ώστε να εξεταστούν λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα του χρέους και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
Τέλος, αναφορικά με το ΔΝΤ, σημείωσε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Ταμείου, εφόσον δεν θέσει τεχνητά εμπόδια.
Εν τω μεταξύ, χθες, η Ένωση Κεντρώων ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για τα εξοπλιστικά. «Η σύγκληση πρέπει να γίνει πριν την παραγγελία της αναβάθμισης των F-16 διότι αν γίνει μετά και κριθεί ότι είναι ασύμφορη για την Ελλάδα η παραγγελία και είναι ανεπαρκής η υπεράσπιση του εναέριου χώρου μας, τότε ο κ. Τσίπρας θα φέρει τεράστιες ευθύνες. Αρκετοί λένε ότι πρέπει και η Ελλάδα να παραγγείλει F-35» σημειώνει η ΕΚ ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες.
in.gr
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442