Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε σύμβουλος του Ερντογάν - Ξηλώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση

Παραιτήθηκε σύμβουλος του Ερντογάν – Ξηλώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση

Παραιτήθηκε ο Σαμπάν Ντισλί, ένας από τους ανώτερους οικονομικούς συμβούλους του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έγινε γνωστό από υψηλόβαθμο αξιωματούχο του κυβερνώντος κόμματος AKP. Σε άρθρο της Hurriyet γνωστοποιεί ότι ο Ερντογάν έχει ζητήσει από τους δημάρχους τριών μεγάλων πόλεων να παραιτηθούν, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Άγκυρας.

Παραιτήθηκε ο Σαμπάν Ντισλί, ένας από τους ανώτερους οικονομικούς συμβούλους του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έγινε γνωστό από υψηλόβαθμο αξιωματούχο του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Ο Ντισλί είναι αδελφός του υποστράτηγου Μεχμέτ Ντισλί που έχει φυλακιστεί καθώς κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι συνδέεται με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Σε άρθρο της Hurriyet γνωστοποιεί ότι ο Ερντογάν έχει ζητήσει από τους δημάρχους τριών μεγάλων πόλεων να παραιτηθούν, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Άγκυρας.

Ο τούρκος πρόεδρος έχει αναφερθεί και στην ανάγκη να ανανεωθούν οι τοπικοί αξιωματούχοι και το AKP, επικαλούμενος «την πνευματική κούραση» της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Οι άνθρωποι δεν αναλαμβάνουν τις θέσεις αυτές ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι, αλλά ως υποψήφιοι των κομμάτων. Δεν μπορούμε να τις θεωρήσουμε καρέκλες που μπορούν να κρατήσουν αιωνίως και να μην τις εγκαταλείψουν ποτέ», ανέφερε η Hurriyet ότι δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από την Πολωνία.

Το αίτημα για την παραίτηση του δημάρχου του Μπαλίκεσιρ στη βορειοδυτική Τουρκία του έχει ήδη διαβιβαστεί, επεσήμανε. «Ομοίως, το αίτημα έχει μεταφερθεί τον (δήμαρχο της Άγκυρας) Μελίχ Γκοκτσέκ. Το ίδιο και στης Μπούρσα (Προύσα)».

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα, όπως και ο δήμαρχος της πόλης Ντουζτσέ στη βορειοδυτική Τουρκία. Ο δήμαρχος της Ναγκντέ στην κεντρική Τουρκία παραιτήθηκε χθες Τετάρτη.

Ωστόσο ο Γκοκτσέκ, που είναι δήμαρχος της Άγκυρας από το 1994 και έχει κερδίσει σε πέντε συνεχόμενες εκλογές, μέχρι στιγμής παραμένει στη θέση του παρά τις φήμες που θέλουν την παραίτησή του. Ο ίδιος έχει αποφύγει να αναφερθεί στο θέμα.

in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024