Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Σε ένα εξαιρετικό γεγονός για την Καρδιολογική και ευρύτερα την ιατρική κοινότητα εξελίχτηκε η μεγάλη επετειακή εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της,  που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Σε ένα εξαιρετικό γεγονός για την Καρδιολογική και ευρύτερα την ιατρική κοινότητα εξελίχτηκε η μεγάλη επετειακή εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα του επιστημονικού κόσμου και πολιτών, η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ντοκιμαντέρ που αποτύπωνε την πολύχρονη προσφορά της ΕΚΕ σε μια σειρά από τομείς από την αρχή της πολύπλευρης δραστηριότητάς της.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΚΕ, αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Τσιούφης παρουσίασε τους τομείς δραστηριοποίησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, επισημαίνοντας τον κύριο στόχο της, που είναι η δραστική μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ώστε την επόμενη δεκαετία να μην αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου.

Ακολούθησε η ανακοίνωση των υποτροφιών εσωτερικού-εξωτερικού και η βράβευση των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας, αναδεικνύοντας τη σταθερή προσήλωση της ΕΚΕ, όχι μόνο στη διαρκή επιμόρφωση των Καρδιολόγων αλλά και στη σταθερή και έμπρακτη στήριξή τους.

Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ήταν η αναγόρευση -ως επίτιμων μελών της εταιρείας- του προέδρου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Jeroen Bax, του Joel Landzberg, εκπρόσωπου του American College of Cardiology και του διευθυντή Ενδοκρινολογίας και Γενετικής (NIH), παγκοσμίου φήμης Έλληνα ερευνητή, Κωνσταντίνου Στρατάκη.

Το τελετουργικό έκλεισε με την τιμητική βράβευση καθηγητών Καρδιολογίας που διαδραμάτισαν εξέχοντα ρόλο στην Καρδιολογία κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι: Παναγιώτης Βάρδας, Διονύσιος Κόκκινος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Σπύρος Μουλόπουλος, Χαρίσιος Μπουντούλας, Ιωάννης Νανάς, Γιώργος Παρχαρίδης, Χριστόδουλος Στεφανάδης και Παύλος Τούτουζας.

Στην επετειακή εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής, Πέτρος Σφηκάκης.

Όλοι περιέγραψαν τη σημαντική πορεία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τη σημαντική της συμβολή -τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν- στη διαμόρφωση και εξέλιξη σημαντικών γεγονότων σε επιστημονικό και κοινωνικό πεδίο.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση μουσικού προγράμματος από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και το μουσικό σύνολο TANGartO.

health.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024