Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Θα βοηθήσουμε στο θέμα του χρέους, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Τραμπ: Θα βοηθήσουμε στο θέμα του χρέους, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Σαφές μήνυμα για τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαιώνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες αξιόπιστης ανακούφισης από το χρέος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον έλληνα πρωθυπουργό μετά την συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών βρέθηκαν θέματα ασφάλειας, άμυνας και οικονομίας.

Σαφές μήνυμα για τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαιώνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες αξιόπιστης ανακούφισης από το χρέος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον έλληνα πρωθυπουργό μετά την συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών βρέθηκαν θέματα ασφάλειας, άμυνας και οικονομίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος εστίασε στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα αξιόπιστο συνομιλητή και «λίκνο του πολιτισμού».

«Θα οικοδομήσουμε περιβάλλον ασφαλείας και για τα δύο έθνη στηριζόμενοι στην κοινή μας ιστορία» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Στο μέτωπο της οικονομίας και μετά τη συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Κριστίν Λαγκάρντ για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η χώρα σύντομα θα ανακάμψει, αναφερόμενος στα θετικά σημάδια που παρουσιάζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Το Χρηματιστήριο έφτασε στις 23.000 μονάδες, ελπίζω σύντομα και η Ελλάδα να επιτύχει το ίδιο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου από όπου υπήρξαν δηλώσεις, όπως αναμενόταν, για το επίμαχο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες που ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθιστώντας την ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό πόλο.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα και να τη βοηθήσουμε να ορθοποδήσει» επισήμανε ο κ. Τραμπ δηλώνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας «ιδιαίτερος άνθρωπος» που «έκανε κάτι ιδιαίτερο».

«Σταθερός σύμμαχος η Ελλάδα»

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της φιλίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την «μακρά και ανθεκτική».

Εστίασε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα για τη σταθερότητα στην περιοχή και αναφερόμενος σε θέματα άμυνας τόνισε ότι παραμένει σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ.

«Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και ξέρουμε ότι θα είναι σύμμαχός μας για πολλά χρόνια. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική και ελπίζουμε αυτό να γίνει με την Ελλάδα σε ρόλο κλειδί» είπε συγκεκριμένα ο Τραμπ.

Έκανε, ακόμη, λόγο για τη συμβολή της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και για την υποστήριξη που παρέχει στο έργο του ΤΑΠ και του αγωγού υγροποιημένου αερίου.

«Η Ελλάδα παραμένει στενός σύμμαχός μας» τόνισε ο Τραμπ εν μέσω κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία.

Για τη βάση της Σούδας και την αναβάθμιση των ελληνικών F16

Ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη φιλοξενία στη βάση της Σούδας. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί δαπανούν το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες» δήλωσε συγκεκριμένα.

«Έχω ενημερωθεί ότι υπάρχει συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16 και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας» πρόσθεσε ο Τραμπ και αναφέρθηκε στο τίμημα της συμφωνίας που φτάνει τα 2,4 δισ. δολάρια.

Χαρακτηρίζοντας καρποφόρα τη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν κοινή δέσμευση υπέρ της συνεργασίας και της ελευθερίας.

Δήλωσε υπερήφανος που οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ τον επόμενο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αμερικανός δημοσιογράφος ρώτησε τον έλληνα πρωθυπουργό αν επιμένει στην άποψη που είχε εκφράσει, πριν από την ανάδειξη Τραμπ στην προεδρία, σύμφωνα με την οποία είχε πει «να μην μας βρει κι αυτό το κακό».

»Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου» ήταν η καυστική απάντηση που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024