Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αυστριακές εκλογές σε εικόνες

Οι αυστριακές εκλογές σε εικόνες

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα μετά την εκλογική αναμέτρηση στην Αυστρία. Πανηγυρισμοί, χαμόγελα αλλά και δυσαρέσκεια συνόδευσαν το αποτέλεσμα των εκλογών που από ορισμένους έγινε δεκτό με ανακούφιση και από άλλους με ανησυχία. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ...

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα μετά την εκλογική αναμέτρηση στην Αυστρία. Πανηγυρισμοί, χαμόγελα αλλά και δυσαρέσκεια συνόδευσαν το αποτέλεσμα των εκλογών που από ορισμένους έγινε δεκτό με ανακούφιση και από άλλους με ανησυχία.

Ο 31χρονος Σεμπάστιαν Κουρτς, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος (VPO) και νικητής των αυστριακών εκλογών, καταλαμβάνει τον τίτλο του νεότερου πολιτικού ηγέτη της Ευρώπης, όμως το νεαρό της ηλικίας του δεν είναι το μόνο στοιχείο που κλέβει τις εντυπώσεις.

Από το 2011, οπότε και ο Κουρτς ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ της χώρας, ήρθε αντιμέτωπος με επικριτικά, για εκείνον, δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν ανεπαρκή για τη θέση αφού δεν έχει λάβει πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Όσοι καταναλώνουν μελάνι στηλιτεύοντας την πολιτική του γραμμή, στέκονται στην άκαμπτη στάση του απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα.

Σε σχέση με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης δυνατοί στη βάση της τελευταίας εκτίμησης εμφανίζονται ένας συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, που θεωρείται και ως πιθανότερη εκδοχή, ή ένας εκ νέου συνασπισμός ανάμεσα σε Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες, του οποίου θα ηγείται, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια το Λαϊκό Κόμμα.

Ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Ελευθέρων θεωρείται μάλλον απίθανος, λόγω της απόρριψής του από τον απερχόμενο καγκελάριο Κρίστιαν Κερν.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024