Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση σε ΑμΕΑ στην ΑΣΟΕΕ

Το Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση σε ΑμΕΑ στην ΑΣΟΕΕ

Με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ όπου εθελοντής ΑMEA και καλεσμένος ως ομιλητής σε εκδήλωση του διεθνούς εθελοντικού οργανισμού της AIESEC δέχθηκε επίθεση και απομακρύνθηκε με την βία από τον χώρο της σχολής από τους γνωστούς αγνώστους του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι Νέοι του Ποταμιού εξέδωσαν ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού.

Με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, όπου εθελοντής ΑMEA και καλεσμένος ως ομιλητής σε εκδήλωση του διεθνούς εθελοντικού οργανισμού της AIESEC δέχθηκε επίθεση και απομακρύνθηκε με την βία από τον χώρο της σχολής από τους «γνωστούς αγνώστους» του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι Νέοι του Ποταμιού εξέδωσαν ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού.

«Πρόκειται για πράξη «φασίζουσας» τυφλής βίας από ανθρώπους οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο – που κατοχύρωσε νομοθετικά ο Νόμος Γαβρόγλου – έχουν καταντήσει τα πανεπιστήμια μας γιάφκες ναρκωτικών και όπλων και «ορμητήρια» εγκληματικής δράσης» επισημαίνουν.

«Ως Νέοι του Ποταμιού οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο εξωστρεφές ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο απόλυτα προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ικανότητες, ασφαλές και καινοτόμο, που θα προάγει την αριστεία και όχι τη δήθεν «αγωνιστικότητα του καναπέ» που καταλήγει να τραμπουκίζει ανθρώπους που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι η πολιτικές αντιλήψεις του καθενός δεν νομιμοποιούν την διάπραξη εγκλημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εθελοντή ΑΜΕΑ, δέχθηκε επίθεση από μερίδα ατόμων που μοίραζαν «αγωνιστικά φυλλάδια». «Άρπαξα τις γενέθλιες σφαλιάρες μου εντός του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ, ενώ βγήκα σηκωτός από καμιά 20αριά άτομα. Φυσικά, όταν βρίσκεσαι σε αναπνευστική ανεπάρκεια με 80% αναπηρία και μετά βίας κρατιέσαι στα πόδια σου, το λες και αίσιο τέλος. Κάποιοι άλλοι φοιτητές φύγαν με ματωμένες μύτες. Το έγκλημα μου; Απαξίωσα ένα αγωνιστικό φυλλάδιο».

in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024