Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα μαζεύει ο βρετανός ΥΠΟΙΚ μετά τη δήλωσή του περί εχθρικής ΕΕ

Τα μαζεύει ο βρετανός ΥΠΟΙΚ μετά τη δήλωσή του περί εχθρικής ΕΕ

Συγγνώμη για τον όρο «εχθρός», τον οποίο χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει την στάση της ΕΕ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ζήτησε ο ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Χάμοντ προσπάθησε να κατευνάσει τους Συντηρητικούς που τον κατηγορούν ότι έχει υιοθετήσει πολύ ήπια στάση απέναντι στις Βρυξέλλες.

Συγγνώμη για τον όρο «εχθρός», τον οποίο χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει την στάση της ΕΕ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ζήτησε ο ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Χάμοντ προσπάθησε να κατευνάσει τους Συντηρητικούς που τον κατηγορούν ότι έχει υιοθετήσει πολύ ήπια στάση απέναντι στις Βρυξέλλες.

Ορισμένες βρετανικές εφημερίδες, που έχουν ταχθεί υπέρ του Brexit, ζήτησαν μάλιστα την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

«Κατανοώ ότι τα πάθη είναι οξυμένα, κατανοώ ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές απόψεις αλλά όλοι μας είμαστε στο ίδιο σημείο, όλοι έχουμε την ίδια ατζέντα» είπε, στη συνέντευξη αυτή και συνέχισε: «Ο εχθρός, οι αντίπαλοι, είναι εκεί έξω, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Εκείνοι είναι με τους οποίους πρέπει να διαπραγματευτούμε. Πρέπει να διαπραγματευτούμε σκληρά για να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», πρόσθεσε.

Λίγο μετά ωστόσο, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη. «Σε μια συνέντευξη σήμερα επεσήμαινα ότι είμαστε ενωμένοι στη χώρα. Λυπάμαι που έκανα κακή επιλογή λέξεων. Εργαζόμαστε με τους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία για το Brexit», έγραψε στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό

Ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του Game 4 ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μονακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024