Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Νέα στοιχεία για τη συνάντηση υιού Τραμπ και ρωσίδας δικηγόρου

ΗΠΑ: Νέα στοιχεία για τη συνάντηση υιού Τραμπ και ρωσίδας δικηγόρου

Δικηγόρος του ρώσου δισεκατομμυριούχου που φέρεται να οργάνωσε τη συνάντηση που έγινε τον Ιούνιο του 2016 μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και μιας ρωσίδας δικηγόρου, δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η συνάντηση δεν ήταν για την παραχώρηση από την ρωσική πλευρά επιβλαβών πληροφοριών για την Χίλαρι Κλίντον, σχολιάζει το CNN.

Δικηγόρος του ρώσου δισεκατομμυριούχου που φέρεται να οργάνωσε τη συνάντηση που έγινε τον Ιούνιο του 2016 μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και μιας ρωσίδας δικηγόρου, δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η συνάντηση δεν ήταν για την παραχώρηση από την ρωσική πλευρά επιβλαβών πληροφοριών για την Χίλαρι Κλίντον, σχολιάζει το CNN.

Μία σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά και αποσπάσματα συνομιλιών που έχει το CNN, αποτελούν τις τελευταίες ενδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο μερικοί από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή οργανώνουν την επιχειρηματολογία τους, ώστε ν’ αποδείξουν ότι η συνάντηση με την συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δεν ήταν μια πράξη συνωμοσίας μεταξύ των αξιωματούχων της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.

Οι νέες πληροφορίες έρχονται σε αντίθεση με το αρχικό ηλεκτρονικό μήνυμα, προκειμένου ο Τραμπ Τζουνιορ να πειστεί για να λάβει μέρος στην συνάντηση, αναμένοντας επιβλαβείς για την Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες, που θα βοηθούσαν την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχει στην κατοχή του το CNN, για την επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίδας δικηγόρου Ναταλία Βεσελνίσκαγια και του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων Ρομπ Γκόλντστοουν -που οργάνωσε την συνάντηση με τον Τραμπ Τζούνιορ- δείχνουν ότι η δικηγόρος ζήτησε την συμμετοχή ενός λομπίστα ρωσοαμερικανικής καταγωγής. Ο λομπίστας αυτός, είχε γνώση για την νομοθεσία επιβολής αμερικανικών κυρώσεων (Magnitsky Act) που συζητήθηκε στην συνάντηση.

Μία αναφορά πέντε σελίδων που έχει το CNN με τα κυριότερα σημεία επικοινωνίας δείχνει την προσπάθεια της ρωσίδας δικηγόρου για την ανάπτυξη νομικής επιχειρηματολογίας κατά της παραπάνω νομοθεσίας για την βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Παράλληλα, υπάρχει και μία αναφορά σε κάποιον πιθανό χρηματοδότη της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Η συνάντηση αυτή του Ιουνίου του 2016, προσέλκυσε το δημόσιο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ (με την συμμετοχή του Τραμπ Τζούνιορ, του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρετ Κούσνερ και του (τότε) υπεύθυνου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ). Ο Τραμπ Τζούνιορ έχει δηλώσει ότι συμμετείχε καθώς του είχαν πει ότι θα έπαιρνε επιβαρυντικές πληροφορίες για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, Κλίντον.

Τα σχετικά έγγραφα παραχωρήθηκαν από τον Σκοτ Μπάλμπερ, που εκπροσωπεί τους Αράς και Εμιν Αγκαλάροφ. Πρόκειται για έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο εργολάβο και τον γιο του, που είναι σταρ της ποπ μουσικής, και ο οποίος ζήτησε την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής.

Ο Μπάλμπερ που πήγε στην Μόσχα προκειμένου να πάρει τα έγγραφα από την Βεσελνίσκαγια, είπε σε συνέντευξή του στο CNN ότι τόσο τα ηλεκτρονικά μηνύματα, όσο και η αναφορά με τα λεκτικά σημεία επικοινωνίας, δείχνουν ότι το ενδιαφέρον της δικηγόρου ήταν η κατάργηση της αμερικανικής νομοθεσίας που επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία και όχι η διάθεση επιβλαβών πληροφοριών σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με τον Μπάλμπερ δημιουργήθηκε σύγχυση για τον λόγο της συνάντησης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Βεσελνίσκαγια, των Αγκαλάροφ και του Γκολντστόουν. Ο Μπάλμπερ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ο Γκλοντστόουν «είναι πιθανόν να υπερέβαλλε και ίσως εσκεμμένα να παραποίησε τα γεγονότα, προκειμένου να κάνει την συνάντηση πιο ενδιαφέρουσα για τους ανθρώπους του Τραμπ».

Από την πλευρά του, ο Γκολντστόουν αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

«Τα έγγραφα κι αυτά που μου είπε είναι συμβατά με την αντίληψη του πελάτη μου για τον σκοπό της συνάντησης, η οποία ήταν από την αρχή, αλλά και για το χρονικό διάστημα που ακολούθησε την πραγματοποίησή της, σχετική με τις προσπάθειες της (Βεσελνίσκαγια) για την επανεξέταση του νομικού πλαισίου (Magnitsky Act)», τόνισε ο Μπάλμπερ.

Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά μηνύματα επικοινωνίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και του Γκολντστόουν κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση. Στα ηλεκτρονικά μηνύματα της μεταξύ τους επικοινωνίας που έγιναν γνωστά το καλοκαίρι, ο Γκλοντστόουν έγραφε: «Ο Γενικός Εισαγγελίας της Ρωσίας, συναντήθηκε με τον πατέρα του, τον Αράς σήμερα το πρωί. Στην συνάντηση αυτή, προσφέρθηκε να διαθέσει στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μερικά επίσημα έγγραφα και πληροφορίες που θα ενοχοποιήσουν την Χίλαρι και τις συναλλαγές της με την Ρωσία. Θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα στον πατέρα σας.» «Μ’ ενδιαφέρουν πολύ,» απάντησε ο Τραμπ Τζούνιορ.

Ο Γκολντστόουν είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και συνεργάστηκε με την οικογένεια Τραμπ για τα καλλιστεία “Miss Universe” το 2013. Ο ίδιος, μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης, δήλωσε ότι υπερέβαλε στην επικοινωνία του με τον Τραμπ Τζούνιορ, προκειμένου η συνάντηση να γίνει.

Ο Μπάλμπερ, έδωσε επίσης, στο CNN νέες λεπτομέρειες για ένα τηλεφώνημα μεταξύ του Τραμπ Τζούνιορ και του Εμιν Αγκαλάροφ, μετά την αρχική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχε ο Γκολντστόουν με τον Τραμπ Τζούνιορ και πριν από την πραγματοποίηση της συνάντησης. Ο Μπάλμπερ είπε για τον πελάτη του ότι «ο Έμιν θυμάται αδρά ένα σύντομο τηλεφώνημα στο οποίο είπε στον Τραμπ Τζούνιορ ‘Κοίταξε, γνωρίζω ότι ο Γκολντστόουν σου στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα. Εάν μπορείς να το κάνεις αυτό, θα είναι καλό.’ Ωστόσο, ο Έμιν δεν θυμάται να συζητήθηκε κάτι πιο ουσιαστικό,» σύμφωνα με τον Μπάλμπερ.

Ο Τραμπ Τζούνιορ σε πρόσφατη δήλωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι στα τηλεφωνικά του αρχεία υπάρχουν τρία σύντομα τηλεφωνήματα με τον Εμιν Αγκαλάροφ, χωρίς ωστόσο να θυμάται ότι μίλησε μαζί του.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024