Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση κατά μεταναστών στον Ασπρόπυργο

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση κατά μεταναστών στον Ασπρόπυργο

Τη δολοφονική επίθεση που υπέστησαν δύο μετανάστες πακιστανικής καταγωγής, στον Ασπρόπυργο, καταδικάζουν, με ανακοινώσεις τους, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Τη δολοφονική επίθεση που υπέστησαν δύο μετανάστες πακιστανικής καταγωγής, στον Ασπρόπυργο, καταδικάζει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η χθεσινή επίθεση «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων και ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή. Οι φωτογραφίες των θυμάτων είναι αποκαλυπτικές του φρικιαστικού προσώπου του φασισμού που σπέρνει τον τρόμο στον Ασπρόπυργο».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών και δεν θα αφήσουμε το ρατσιστικό μίσος να δηλητηριάσει τις γειτονιές μας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία» καταλήγει.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τονίζει πως «οι εικόνες των αιμόφυρτων μεταναστών στον Ασπρόπυργο συγκλονίζουν όλους μας».

«Το ρατσιστικό τέρας είναι ζωντανό και προκαλεί. Όμως, η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αδιαπραγμάτευτη», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά και καλεί την κυβέρνηση «να κάνει το καθήκον της πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές».

«Οι δράστες και οι οργανωτές των επιθέσεων πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», καταλήγει.

Το ΚΚΕ «καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου».

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών – Ελλήνων και μεταναστών – την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες – σύγχρονους δούλους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ενώ συνεχίζει, «η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη. Όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους, της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός» καταλήγει «χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν».

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024