Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ.: Η ομάδα των απαγωγέων Λεμπιδάκη είχε κάνει πρόβες νωρίτερα

ΕΛ.ΑΣ.: Η ομάδα των απαγωγέων Λεμπιδάκη είχε κάνει πρόβες νωρίτερα

Στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής ομάδας που οργάνωσε την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη που έχουν ταυτοποιηθεί από την προανάκριση.

Στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής ομάδας που οργάνωσε την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη που έχουν ταυτοποιηθεί από την προανάκριση.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι γνώσεις για το περιβάλλον και τις συνήθειες του επιχειρηματία (ακολουθούσε πάντα το ίδιο δρομολόγιο) ήταν αποτέλεσμα δικής τους παρακολούθησης, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για εσωτερική πληροφόρηση από το κύκλο επαφών του 53χρονου επιχειρηματία.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της απαγωγής είναι σίγουροι πως οι δράστες, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν τέσσερις, είχαν κάνει πρόβες σε πραγματικούς χρόνους. Είχαν χρονομετρήσει δηλαδή το σχέδιο του τροχαίου με το όχημα του Λεμπιδάκη καθώς και όλη τη διαδικασία της απαγωγής, μέχρι το τελικό στάδιο που ήταν η άφιξη του απαχθέντα στο πρώτο κρησφύγετο.

Δεν υπάρχει πολιτική σκιά στην υπόθεση

Όπως ανέφερε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος «εγκέφαλος» της οργάνωσης, πέραν από τους συλληφθέντες, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού προσώπου, διαψεύδοντας τις φήμες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα.

«Εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες στο κρησφύγετο των δραστών από ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα» συμπλήρωσε ο κ. Λαγουδάκης.

«Ύψιστη προτεραιότητά μας κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ήταν η σωματική ακεραιότητα του απαχθέντα» επεσήμανε ο κ. Λαγουδάκης, τονίζοντας πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν σίγουροι ότι ο φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν ένας. «Και μάλιστα γνωρίζαμε και ποιος ήταν» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Άτομα του κοινού ποινικού δικαίου

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, η σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται πως έγινε τον Μάρτιο του 2017, σημειώνοντας πως οι μισοί από τους συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κοντινό τόπο καταγωγής, είχαν απασχολήσει τις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματεμπορία, βιασμό και εμπρησμό.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκαν και στη συμμετοχή του ανήλικου κοριτσιού που συνελήφθη για την υπόθεση, λέγοντας πως η εμπλοκή της ανήλικης εντοπίζεται στο τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα για την αποστολή του υλικού, ενώ δεν φαίνεται να γνώριζε τη διαδικασία της απαγωγής, παρά μόνο ότι έπρεπε να ταχυδρομήσει το φάκελο χωρίς να αφήσει ίχνη.

Τόσκας: Μάθημα ασφάλειας

Τα συγχαρητήριά του προς τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος σημείωσε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί «μάθημα για όσους ασχολούνται με θέματα ασφάλειας», τονίζοντας πως κύριο λόγο έπαιξαν οι υπηρεσίες της Κρήτης.

«Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπου κι αν βρίσκονται. Είμαστε όλοι υπερήφανοι, όλος ο ελληνικός λαός, όλη η κοινωνία. Η ΕΛΑΣ απέδειξε ότι διαθέτει ικανά στελέχη. Αυτή την αστυνομία θέλουμε, μία αστυνομία κοντά στον πολίτη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν είμαστε εδώ για να αποσπάσουμε, αλλά για να αποδώσουμε τα εύσημα. Στους συναδέλφους αστυνομικούς που με επαγγελματισμό και επίμονη προσπάθεια ολοκλήρωσαν την επιχείρηση», σημείωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Τέλος, αναφορά στην εγκληματικότητα που παρατηρείται στο νησί έκανε ο κ. Λαγουδάκης, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου, λέγοντας πως «για να σπάσει το απόστημα της Κρήτης πρέπει να βοηθήσει όλη η κοινωνία».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024