Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μικροσκόπιο των αρχών ο δράστης της επίθεσης στη Μασσαλία

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο δράστης της επίθεσης στη Μασσαλία

Οι έρευνες συνεχίζονται για την επίθεση με μαχαίρι, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο νέες γυναίκες μπροστά στον Σεν Σαρλ, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας, το απόγευμα της Κυριακής, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αργά το βράδυ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Ο δράστης, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, έχει μπει στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την επίθεση με
μαχαίρι, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο νέες γυναίκες μπροστά στον
Σεν Σαρλ, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας, το
απόγευμα της Κυριακής, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αργά το
βράδυ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι έρευνες που διεξάγονται από την αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού αναμένεται να ρίξουν φως στο προφίλ και τη διαδρομή του δράστη της επίθεσης, ηλικίας περίπου τριάντα ετών, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» όταν διέπραξε την επίθεση, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά γάλλων στρατιωτών.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούσαν ήδη πιθανότερο σενάριο αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας πριν η ISIS αναλάβει την ευθύνη, το βράδυ της Κυριακής, με μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ, και καταγράφηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοτόπων SITE.

Ο δράστης «προερχόταν από (τις τάξεις) των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε «πηγή ασφαλείας» που επικαλέστηκε το Άμακ.

Γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, με διάφορες ταυτότητες, ο δράστης «δεν είχε πάνω του χαρτιά» αλλά αναγνωρίστηκε χάρη στα δακτυλικά του αποτυπώματα, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες.

Ο άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτών που είναι ανεπτυγμένοι στις γαλλικές πόλεις στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle, αφού αψήφησε τις προειδοποιήσεις τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ χαρακτήρισε «παράξενη» τη συμπεριφορά του δράστη της επίθεσης, με βάση όσα κατέγραψαν κάμερες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης: «Ξεκίνησε διαπράττοντας το έγκλημά (του) σε βάρος ενός θύματος, τράπηκε σε φυγή, κατόπιν επέστρεψε για να σκοτώσει το δεύτερο πρόσωπο. Aυτό είναι ένα στοιχείο που προκαλεί απορία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024