Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Καμμένου

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Καμμένου

Με «υπόγειες» επιθέσεις στη ΝΔ επιχειρεί το Μαξίμου να καλύψει τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνελήφθη... ψευδόμενος στο βήμα της Βουλής.

Με «υπόγειες» επιθέσεις στη ΝΔ επιχειρεί το Μαξίμου να καλύψει τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνελήφθη… ψευδόμενος στο βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», ο κ. Καμμένος πλήρωσε με μετρητά το ξενοδοχείο-καζίνο στο Λονδίνο και όχι με την πιστωτική του κάρτα, όπως είχε πει στη Βουλή την προηγούμενη Δευτέρα. Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ουδέποτε προσκόμισε, όπως είπε, την απόδειξη από το ξενοδοχείο, αλλά το απόκομμα της διαδικτυακής κράτησης.

Επισήμως, το Μαξίμου επέλεξε για μία ακόμη φορά την τακτική της σιωπής. Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, με αφορμή τη σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ για τον «υπουργό της ρουλέτας», επέστρεφαν τις αιτιάσεις προς την πλευρά της οδού Πειραιώς και σημείωναν πως «η κυβέρνηση προχωρά αρραγής, πετυχαίνει και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» και χαρακτήριζαν τους ΑΝΕΛ πιο προοδευτικό κόμμα από τη ΝΔ, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και την εσωτερική διχογνωμία στη ΝΔ. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές «κάρφωναν» τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη ότι μετατρέπουν τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ και την οδηγούν σε «ακροδεξιά στροφή».

Το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που υπερασπίστηκε δημοσίως τον κ. Καμμένο ήταν ο Παύλος Πολάκης. Με μία οργίλη ανάρτησή του στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «βρωμιά και ψευτιά» εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.

Σε σημείο βρασμού έχει φτάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τα απανωτά επεισόδια των τελευταίων ημερών, με πρωταγωνιστή στα περισσότερα εξ αυτών τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Είναι γνωστό τοις πάσι άλλωστε ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε εξ αρχής ενόχληση για τη φύση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερα ενοχλημένη φέρεται η «ομάδα των 53», ενώ και ο Κώστας Χρυσόγονος παραδέχεται πως η υπόθεση Καμμένου αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη που κινούνται στο χώρο των «53» ή έχουν επαφές με αυτόν, όπως οι Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αννέτα Καββαδία και Νίκος Φίλης, εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί για τη διαχείριση της υπόθεσης Καμμένου από το Μαξίμου, αναφέροντας ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν σαφείς εξηγήσεις».

Το γενικότερο κλίμα αποτυπώνει με… κομψό τρόπο η δήλωση του προέδρου της Βουλής στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. «Δεν είμαστε της ίδιας μήτρας και διαδρομής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες», είπε ο Νίκος Βούτσης, φροντίζοντας, ωστόσο, να προσθέσει πως «θα πάμε μέχρι τέλους με τον κ. Καμμένο». «Δεν ερχόμαστε από την ίδια μήτρα και δεν είναι δυνατόν να ερχόμαστε από την ίδια μήτρα, πρέπει να προσέχουμε τις ιδεολογικές αποστάσεις που υπάρχουν και φαίνονται καθημερινά», σχολίασε από την πλευρά του (Σκάι) ο Δημήτρης Καμμένος.

Εκτός του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά φορτισμένο και από την υπόθεση του Ελληνικού, καθώς αρκετά στελέχη τάσσονται στο πλευρό του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και δεν συμμερίζονται την εκτίμηση του Μαξίμου για κωλυσιεργία στην επένδυση ούτε επικροτούν την απόφασή του για παράκαμψη του ΚΑΣ. Κι όλα αυτά, παρά τα «γκάζια» του Πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Πέμπτη και την ομόφωνη, όπως ειπώθηκε, απόφαση του κομματικού οργάνου για προώθηση της επένδυσης.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024