Βύθιση αμμοληπτικού πλοίου στον Ασπρόπυργο
Το φορτηγό αμμοληπτικό πλοίο «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» που βρισκόταν στον όρμο Ασπροπύργου παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίστηκε, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση περίπου 20 τετραγωνικών μέτρων.
Στον πυθμένα της θαλάσσιας περιοχής του Ασπροπύργου έχει επικαθήσει το φορτηγό αμμοληπτικό πλοίο «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» το οποίο, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, παρουσίασε εισροή υδάτων.
Αποτέλεσμα ήταν η κάλυψη από τη στάθμη του νερού του μεγαλύτερου μέρους της πλώρης, της πρύμνης και του κυρίου καταστρώματος του πλοίου.
Από τον έλεγχο που έγινε περιμετρικά του πλοίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματα, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή χρώματος πράσινου και εκτάσεως περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20m2).
Στο σημείο ήδη έχει ποντισθεί, με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ ιδιωτική εταιρεία με τη συνδρομή δύο περιπολικών του λιμενικού ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή.
in.gr
- Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
