Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμπληρώθηκαν 28 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη

Συμπληρώθηκαν 28 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ο δημοσιογράφος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μπακογιάννης.

Είκοσι οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Παύλος Μπακογιάννης άφηνε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μία ώρα περίπου μετά την δολοφονική επίθεση της «17 Νοέμβρη» εναντίον του.

Νωρίς, το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 1989 ο δημοσιογράφος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατευθύνεται προς το γραφείο του στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας. Στην είσοδο τον σημαδεύουν με τα όπλα τους οι τρομοκράτες της «17Ν» και τον πυροβολούν τέσσερις φορές.

Η δολοφονία Μπακογιάννη σημειώθηκε σε μια περίοδο που στην επικαιρότητα βρίσκόταν το σκάνδαλο Κοσκωτά, με τη «17Ν» να υποστηρίζει πως ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπεύθυνος για την απώλεια του ιδρυτικού κεφαλαίου της Γραμμής για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης από τον επιχειρηματία. Αντίθετα, όλος ο πολιτικός κόσμος και όχι μόνο, μιλούσε για έναν άνθρωπο ο οποίος προσπαθούσε κάθε μέρα για την Εθνική Συμφιλίωση.

Τα μηνύματα της οικογένειας και το μνημόσυνο

Η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γρηγορούσας στην Πλάκα σε στενό οικογενειακό κύκλο και λίγους φίλους.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη μέσω του Twitter ανέφερε πως η μάχη ενάντια στο διχασμό, τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό συνεχίζεται.

«Μας λείπεις» έγραψε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, σημειώνοντας πως η παρακαταθήκη του Παύλου Μπακογιάννη για εθνική συμφιλίωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024