Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε «ηλεκτρική» τροχιά τα Peugeot 208, 2008 αλλά και το DS3

Σε «ηλεκτρική» τροχιά τα Peugeot 208, 2008 αλλά και το DS3

Ο όμιλος PSA σχεδιάζει να λανσάρει τέσσερα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2023 και όπως όλα δείχνουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις των Peugeot 208, 2008 αλλά και DS 3 αποτελούν το -αμεσότερο- μέρος αυτού του σχεδίου.

Ένα ακόμα δείγμα των προθέσεων της PSA για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μοντέλων των αυτοκινητοβιομηχανιών της έρχεται στην επιφάνεια παίρνοντας μάλιστα συγκεκριμένη μορφή καθώς όπως αποκάλυψαν στελέχη του γαλλικού ομίλου στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το λανσάρισμα τεσσάρων ηλεκτρικών και επτά plug-in υβριδικών μοντέλων έως το 2023, το Peugeot 208 και το DS 3, σε μια πιο περιπετειώδη crossback έκδοση θα αποκτήσουν αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο 208 θα έχει ως αφετηρία την νέα γενιά του μοντέλου η οποία θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2019 και θα είναι διαθέσιμη εξαρχής –και- ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία αναφέρουν ότι η αυτονομία της συγκεκριμένης έκδοσης θα διαμορφωθεί σε 300 χλμ.

Πριν ωστόσο από την έλευση της νέας γενιάς του 208 και της ηλεκτροκίνητής έκδοσής της, όπως είναι ήδη γνωστό θα έχει προηγηθεί μια επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του DS3 η οποία επίσης θα έχει επίσης ως αφετηρία την νέα γενιά του μοντέλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η τελευταία θα υιοθετήσει ένα πολύ πιο περιπετειώδη χαρακτήρα σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό DS3 προσθέτοντας στα διακριτικά της το Crossback. To ηλεκτροκίνητο DS3 Crossback θα είναι το πρώτο από μια σειρά ηλεκτροκίνητων εκδόσεων μοντέλων της DS οι οποίες θα λανσαριστούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ενδεικτική ως προς αυτό είναι η δήλωση του υπεύθυνου για το σχεδιασμό του portfolio της DS, Eric Apode o οποίος ανέφερε ότι «έως το 2025 περισσότερα από το 1/3 των μοντέλων μας θα προσφέρονται σε υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Η υβριδική τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για μοντέλα υψηλών επιδόσεων στα πρότυπα του DS7 Crossback Ε-Tense το οποίο αποτυπώνει το όραμα της DS για την υβριδική ισχύ, προσφέροντας 300 ίππους και 60 χλμ. αυτονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλην του DS7 Crossback, plug-in υβριδική έκδοση αναμένεται να αποκτήσει και το Citroen C5 Aircross το οποίο αναμένεται στην Ευρωπη εντός του 2018.

Σε ό,τι αφορά την συνέχεια των ηλεκτρικών σχεδίων του ομίλου, το τρίτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, αναμένεται να προέλθει και πάλι από την Peugeot με την μορφή μιας αντίστοιχης εκδοχής του 2008 η οποία αναμένεται το 2020.

auto.in.gr

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024