Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κραυγή αγωνίας απο τους ψαράδες του Σαρωνικού

Κραυγή αγωνίας απο τους ψαράδες του Σαρωνικού

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες αλιείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σαρωνικού. Αποκλεισμένοι από το μεροκάματο επί σχεδόν μία εβδομάδα, δεν έχουν, όπως λένε, καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να εργαστούν, ενώ παράλληλα αναρωτιούνται ποιος θα αγοράσει ψάρια από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες αλιείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σαρωνικού.

Αποκλεισμένοι από το μεροκάματο επί σχεδόν μία εβδομάδα, δεν έχουν, όπως λένε, καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να εργαστούν, ενώ παράλληλα αναρωτιούνται ποιος θα αγοράσει ψάρια από τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Εχουμε τρελαθεί. Κάθε μέρα πηγαίνουμε στη θάλασσα και περιμένουμε. Αυτό συζητάμε συνέχεια» λέει ο Μιχάλης Καραδημήτρης, επαγγελματίας ψαράς στο Μικρολίμανο στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Δεν μας αφήσανε τόσες μέρες να βγούμε. Ούτε πετονιά να ρίξουμε. Με τόσο βαριές υποχρεώσεις, τι θα κάνουμε; Πώς θα ζήσουν οι οικογένειές μας;» αναρωτιέται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήδη η πτώση στη ζήτηση ψαριών στην περιοχή έχει μειωθεί στο μισό.

«Μου τηλεφώνησε ένας πελάτης στον οποίο δίνω ψάρια των 20 ευρώ δύο φορές την εβδομάδα επί 33 χρόνια» λέει ο Παναγιώτης Παντελάτος, γραμματέας του συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Μικρολίμανου και Πασαλιμανιού. «Με ρώτησε: «Θα έχω καλό ψάρι το Σάββατο; Δεν θέλω όμως να μυρίζει πετρέλαιο». Υπάρχει μεγάλος φόβος. Θέλω να εξηγήσω ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί το ψάρι να μυρίζει πετρέλαιο. Αυτό θα γίνει το επόμενο εννιάμηνο, όταν το πετρέλαιο θα έχει κατακαθήσει στον πάτο και τα ψάρια θα το έχουν πιπιλίσει».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «δεν είχαμε ποτέ ενημέρωση με κάποιο έγγραφο ή άλλη ειδοποίηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε» και προσθέτει: «Από τα 37 καΐκια μας δεν έχει βγει ούτε ένα εδώ και πέντε μέρες. Δοκιμάσαμε το βράδυ της Πέμπτης να βγούμε, αλλά μας γυρνούν πίσω. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να δώσουμε και 500 ευρώ ο καθένας για να καθαρίσουμε το πετρέλαιο που γέμισαν τα σκάφη μας…»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024