Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΘ: Τα ενσταντανέ της υποσυνείδητης οπτικής

ΔΕΘ: Τα ενσταντανέ της υποσυνείδητης οπτικής

Ο φωτογραφικός φακός αποκαλύπτει τις υποσυνείδητες οπτικές τους με τον ίδιο τρόπο που η ψυχανάλυση αποκαλύπτει τις υποσυνείδητες αιτίες. Ιδού, λοιπόν, μια συλλογή από τέτοια στιγμιότυπα από την φετινή, 82η ΔΕΘ.

Η παράδοση θέλει τη ΔΕΘ να είναι το γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας πολιτικής σεζόν.

Οι περισσότερες ειδήσεις βγαίνουν απ’ όσα υπόσχεται, στην έναρξη της έκθεσης, ο εκάστοτε πρωθυπουργός από το βήμα του Βελλίδειου. Κι απ’ όσα απαντά στις εξαγγελίες, το επόμενο σαββατοκύριακο, ο εκάστοτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι όμως, σε αυτήν την εβδομάδα που μεσολαβεί μεταξύ των συγκεκριμένων εμφανίσεων των προέδρων των δυο μεγαλύτερων κομμάτων υπάρχουν πολλές άλλες ενδιαφέρουσες σκηνές.

Σκηνές που ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει κι οι οποίες ενίοτε μαρτυρούν για τους εικονιζόμενους πολιτικούς πολύ περισσότερα απ’ όσα εκείνοι δηλώνουν στις συνεντεύξεις τύπου και τις ομιλίες τους. Ή για να το πούμε και φιλοσοφικά -με την άδεια του Βάλτερ Μπένγιαμιν- ο φωτογραφικός φακός αποκαλύπτει τις υποσυνείδητες οπτικές τους με τον ίδιο τρόπο που η ψυχανάλυση αποκαλύπτει τις υποσυνείδητες αιτίες. Ιδού, λοιπόν, μια συλλογή από τέτοια στιγμιότυπα από την φετινή, 82η ΔΕΘ.

Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα στόφα πολιτευτή. Στην περίπτωση του, βέβαια, η ΔΕΘ είναι μια ευκαιρία για λουτρό στο λαό. Εξάλλου, μετά από δυόμισι χρόνια στο Μαξίμου, μάλλον, δεν μπορεί να κάνει βόλτα στην Ερμού αλά Μακρόν και να βγάλει σέλφι με το πλήθος. Εξού τα ρομπότ και τα πάντα.


Φώφη Γεννηματά

Η πιο εμβληματική στιγμή της Φώφης Γεννηματά στη φετινή ΔΕΘ δεν υπάρχει σε φωτογραφία πρακτορείων. Υπάρχει, όμως, σε βίντεο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Ποια είναι; «Κυρία Φώφη με το λαό, στα σουβλάκια δίπλα» της λέει ένας ψήστης και την προσκαλεί για μια σέλφι με φόντο την ψησταριά. Εκείνη δεν αρνείται και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ωστόσο, τα παραπάνω στιγμιότυπα είναι πιθανότατα πιο ενδεικτικά της πολιτικής απήχησης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια του target group στο οποίο απευθύνεται και βασίζεται και της σχέσης που έχει με αυτό – την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, οι κεντροαριστεροί της αντίπαλοι γνωρίζουν.

Σταύρος Θεοδωράκης

«Η βόλτα του Σταύρου στη ΔΕΘ» υπάρχει σε φωτογραφικό άλμπουμ στην επίσημη ιστοσελίδα του Ποταμιού. Σαν να λέμε δεν χρειάζεται απλά ένα καρέ για να αποτυπωθεί και – κυρίως να επισημανθεί – η σχέση του Θεοδωράκη με τον φακό.


Πάνος Καμμένος

Αναμενόμενο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης να επισκεφθεί το περίπτερο των ενόπλων δυνάμεων. Αν ξεχωρίζουν για κάτι οι φωτογραφίες είναι επειδή ο Πάνος Καμμένος έχει επιλέξει να φορά κοστούμι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Τα ενσταντανέ του Ανεξάρτητου Έλληνα με στολή παραλλαγής και ένστολους ως ταμπλό βιβάν είναι ως γνωστόν πολλά.

Καρολίνα Παπακώστα

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024