Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις για το σχέδιο...κουνέλι του Μαδούρο απέναντι στην κρίση

Αντιδράσεις για το σχέδιο…κουνέλι του Μαδούρο απέναντι στην κρίση

Το ήδη τεταμένο κλίμα στην Βενεζουέλα οξύνει περισσότερο νέο σχέδιο του προέδρου Νικολάς Μαδούρο απέναντι στην ανθρωπιστική διατροφική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια αλλά...κουνέλι.

Το ήδη τεταμένο κλίμα στην Βενεζουέλα οξύνει περισσότερο νέο σχέδιο του προέδρου Νικολάς Μαδούρο απέναντι στην ανθρωπιστική διατροφική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια αλλά…κουνέλι.

Τη λύση κατανάλωσης κουνελιού παρουσίασε ο πολιτικός ως τρόπο φυγής από τον καθημερινό Γολγοθά που βιώνουν οι πολίτες της χώρας γνωρίζοντας μια πρωτόγνωρη απώλεια βασικών ειδών ανάγκης.

Ο βενεζουελάνος πρόεδρος κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες της Βενεζουέλας να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό πόλεμο από τις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» εκτρέφοντας και τρώγοντας κουνέλια, αφού το κρέας έχει γίνει δυσεύρετο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μετά την έκθεση κόλαφο του ΟΗΕ για σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα και της επικρίσεις περί δικτατορικής πολιτικής που έχει δεχτεί ο Μαδούρο προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση το «σχέδιο κουνέλι», επειδή «τα κουνέλια αναπαράγονται σαν κουνέλια».

Όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο ναυαγεί αφού δεν είναι λίγες οι φιλοζωικές φωνές που έρχονται να βάλουν τέλος στο πρόγραμμα πριν καλά καλά αρχίσει η εφαρμογή του. Πολλοί Βενεζουελάνοι οι οποίοι έλαβαν μικρά κουνέλια προς εκτροφή από το κράτος, τα χρησιμοποίησαν ως κατοικίδια.

Η απάντηση της κυβέρνησης στην επιλογή αυτή ήταν η εξής: «Δείτε τα κουνέλια από τη σκοπιά του οικονομικού πολέμου. Δεν είναι κατοικίδια, αλλά δυόμισι κιλά κρέας».

Τα πυρά της εκτόξευσε η αντιπολίτευση, αποκαλώντας το σχέδιο του Μαδούρο «κακό αστείο».

Ο Μαδούρο είναι στην ίδια λίστα μαζί με τον Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε, τον Άσαντ της Συρίας και τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας.

Τις εκλογές δεν αναγνώρισε η Αντιπολίτευση, η οποία μάλιστα εκτιμά ότι η αποχή έφτασε το 88%. Αντίθετα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αποχή ήταν της τάξης του 58,5%.

Τη διαδικασία δεν αναγνωρίζουν και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως το Μεξικό, η Κολομβία και η Κόστα Ρίκα.


Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024