Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη το ΚΑΣ για το Ελληνικό

Συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη το ΚΑΣ για το Ελληνικό

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση επί του σχεδίου ανάπτυξης του Ελληνικού, την ώρα που ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά την οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση επί του σχεδίου ανάπτυξης του Ελληνικού που έχει καταθέσει η Lamda Development.

Η πολύωρη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το ίδιο θέμα είχε διακοπεί τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης.

Οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά την κήρυξη και οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό, με βάση τις αρχαιολογικές ενδείξεις, που έχει ξεκινήσει από το 2014, με βάση το άρθρο 12 του Ν. 3028/02.

Αφού παραθέτει όλη τη σειρά των διοικητικών ενεργειών που έχουν προηγηθεί, μέχρι και την εισαγωγή και απόσυρση του θέματος στο ΚΑΣ τον Νοέμβριο 2016, ο ΣΕΑ ζητά από την υπουργό να ενεργήσει «για την άμεση κήρυξη-οριοθέτηση ως αρχαιολογικών χώρων των περιοχών όπου εκτείνονται εντοπισμένες, ορατές και μη, αρχαιότητες στην περιοχή Αγίου Κοσμά-Ελληνικού και στους δήμους Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπως ο νόμος ορίζει».

Στην κατακλείδα του κειμένου, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η μη εφαρμογή του νόμου συνιστά «παράλειψη νόμιμης οφειλόμενης ενέργειας της διοίκησης, η οποία θα βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και εσάς ως υπουργό, στον βαθμό που όλες οι βαθμίδες της διοίκησης έχουν επιτελέσει στο ακέραιο και εμπρόσθεσμα το καθήκον τους σχετικά με το θέμα αυτό» και «επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του ενώπιον όλων των δικαστηρίων της χώρας».

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024