Πτυχιούχοι πανεπιστημίων μαθαίνουν ξένες γλώσσες για να μεταναστεύσουν
Σε πολλά σημεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια φροντιστήρια ξένων γλωσσών που εξειδικεύονται στην γλωσσική προετοιμασία νέων που θέλουν να βρουν δουλειά στο εξωτερικό.
Σε πολλά σημεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια φροντιστήρια ξένων γλωσσών που εξειδικεύονται στην γλωσσική προετοιμασία νέων που θέλουν να βρουν δουλειά στο εξωτερικό.
Τρεις απόφοιτοι πανεπιστημίων μίλησαν στο in.gr για την προετοιμασία που κάνουν και τους λόγους που τους οδηγούν στο εξωτερικό.
«Εδώ και ένα χρόνο κάνω μαθήματα σουηδικών με σκοπό να εργαστώ στο αντικείμενο μου στην Σουηδία» λέει ο Κώστας Κούρτης απόφοιτος νοσηλευτικής που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει καταφέρει να εργαστεί στο αντικείμενο του, ενώ συμπληρώνει πως «Θέλω να ζήσω σε ένα κράτος πρόνοιας που θα εκτιμήσουν τις σπουδές μου και θα μπορώ να ζω αξιοπρεπώς».
Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο νέος δικηγόρος Κωνσταντίνος Νίκαινας που σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό, αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι στην χώρα, για αυτό και κάνει μαθήματα νομικής ορολογίας στα αγγλικά. «Είναι περίπλοκες οι διαδικασίες για να εργαστεί κάποιος ως δικηγόρος στο εξωτερικό. αλλά παρόλα αυτά είναι εφικτό. Σε ένα περιβάλλον ύφεσης περιορίζονται οι ανάγκες για νομικές υπηρεσίες. Έτσι, ο κλάδος έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα και να πληρώνουμε το 82% των εσόδων μας σε φόρους είναι δυσβάσταχτο» δηλώνει.
Ορέστης Καρύπης
- Αρκάς: Καλημέρα στους κομπλεξικούς όλου του κόσμου
- Συνταγή: Γίγαντες σπετζοφάι
- Ενιαίο δίκτυο πυρήνων υπέρ Τσίπρα – Δύο δεξαμενές ψηφοφόρων για το νέο κόμμα
- Πώς το ΑΙ slop «μόλυνε» τις έρευνες για την τεχνητή νοημοσύνη
- Αϊτή: Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ έφθασαν στον κόλπο της Πορτ-ο-Πρενς
- Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να πιούμε έναν χυμό πορτοκάλι;


