Κοντονής: Η υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο
Η υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση, ανέφερε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. «Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη» σημείωσε.
Η υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση, ανέφερε, σύμφωνα με το Real.gr, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν ασκήθηκαν πιέσεις από την Κομισιόν στην ελληνική πλευρά να παρέμβει, πιστοποιώντας ότι δεν υπάρχει θέμα με τα στοιχεία εκείνης της περιόδου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση. «Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη» σημείωσε.
«Εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης καμίας τέτοιας πίεσης και καμίας τέτοιας συζήτησης. Αυτό θέλω να το διευκρινίσω. Επομένως θέμα παρέμβασης στις ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διερευνά μία συγκεκριμένη περίοδο και τις δράσεις συγκεκριμένων πολιτών, δεν μπορεί να υπάρξει. Από τη στιγμή που μία υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα άλλα πράγματα. Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη» τόνισε ο κ. Κοντονής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Συννεφιά με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στα δυτικά – Έως 18 βαθμούς η θερμοκρασία
- Άσκηση: 120 λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για να αλλάξει η ζωή μας
- Alexa 2.0: Το σχέδιο της Amazon για να γίνει ο ψηφιακός σας «καλύτερος φίλος»
- Από το Village of the Damned μέχρι το Stranger Things: Γιατί ο συλλογικός νους είναι ο πιο ύπουλος τρόμος της εποχής μας
- Γιατί το τέλος ενός situationship μπορεί να πονάει περισσότερο;
- Τράπεζες: Γιατί βάζουν στο στόχαστρο μισθωτούς και συνταξιούχους


