Η Μπριζίτ Μακρόν στην Αθήνα
Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, πέραν όλων των άλλων, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, για έναν επιπλέον λόγο: Θα είναι η πρώτη Γάλλου προέδρου, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του.
Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, πέραν όλων των άλλων, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, για έναν επιπλέον λόγο: Θα είναι η πρώτη Γάλλου προέδρου, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του.
Από όλες τις προηγούμενες, οι πρώτες κυρίες της Γαλλικής Δημοκρατίας, έλειπαν. Των κ. Σαρκοζί και Ολάντ συμπεριλαβανομένων, που ήταν και οι πιο πρόσφατες.
Η Μπριζίτ Μακρόν, ωστόσο, θα είναι παρούσα την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα και μάλιστα θα ακολουθήσει και ένα δικό της, παράλληλο, πρόγραμμα, με αυτό του προέδρου.
Ηδη, το Μέγαρο Μαξίμου έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την κυρία Μακρόν, σε συνεννόηση με την Γαλλική προεδρία, που συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και όχι μόνο. Λέγεται για παράδειγμα ότι ζήτησε να επισκεφθεί το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ενώ, εννοείται ότι θα παρακαθήσει και στο επίσημο δείπνο της προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ
- Νιγηρία: Πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Κυβερνοασφάλεια: Αγορές με τη βοήθεια της AI και προσωπικά δεδομένα
- Ακίνητα: Έρχεται το price map για να βάλει τάξη στην αγορά
- Ταξίδια: Οι 4+1 τάσεις που θα διαμορφώσουν το τοπίο του 2026
- Ερντογάν: Συναντήθηκε με τον ντε φάκτο ηγέτη του Σουδάν – Τι του υποσχέθηκε