Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Από αυτή την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ: Η σειρά «Αξεπέραστοι Έρωτες»

Έρωτες που άφησαν ιστορία, θρυλικά ζευγάρια που πέρασαν στη σφαίρα του μύθου και σημάδεψαν τον 20ό αιώνα, στην σειρά «Αξεπέραστοι Έρωτες» με «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής. «Ζαν-Πωλ Σαρτρ - Σιμόν Ντε Μπωβουάρ: Οι εραστές της ελευθερίας», την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ο πρώτος τόμος.

Έρωτες που άφησαν ιστορία, θρυλικά ζευγάρια που πέρασαν στη σφαίρα του μύθου και σημάδεψαν τον 20ό αιώνα, στην σειρά «Αξεπέραστοι Έρωτες» με «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής. «Ζαν-Πωλ Σαρτρ – Σιμόν Ντε Μπωβουάρ: Οι εραστές της ελευθερίας», την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ο πρώτος τόμος.

Ενα πορτρέτο δύο κορυφαίων μορφών της Γαλλίας, μέσα από το οποίο ζωντανεύουν τόσο η ιδιότυπη ερωτική τους σχέση, όσο και η ταραχώδης και συναρπαστική εποχή που έζησαν και έδρασαν.

Ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ και η Σιμόν ντε Μποβουάρ, με το έργο και τη δράση τους, σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Το βιβλίο αυτό παρακολουθεί τη ζωή και των δυο, από τη γέννησή τους (το 1905 του Σαρτρ και τρία χρόνια αργότερα της Μποβουάρ), αρχικά παράλληλα και έπειτα με κοινό βηματισμό.

Νεαροί φοιτητές Φιλοσοφίας στην Εκόλ Νορμάλ, 24 ετών ο Ζαν-Πωλ και 21 η Σιμόν, ερωτεύονται. Έκτοτε, υπήρξαν δια βίου ζευγάρι –διατηρώντας μεταξύ τους το δικαίωμα στη σεξουαλική αυτοδιάθεση και στην ανεξαρτησία της σκέψης– και πολέμησαν σταθερά για τον θρίαμβο της ελευθερίας σε όλες της τις μορφές.

Η Κλοντίν Μοντέιγ, παρακολουθώντας τη ζωή των δύο σπουδαίων αυτών διανοουμένων, χωρίς να διστάζει να εκθέσει και τις αδυναμίες του θρυλικού ζευγαριού, ζωντανεύει επίσης γλαφυρά την ταραχώδη και συναρπαστική εποχή τους, μέχρι το 1980, που πεθαίνει ο Σαρτρ• έξι χρόνια αργότερα, θα ταφεί στο πλάι του ο αγαπημένος του «Κάστορας», όπως από την αρχή της σχέσης τους αποκαλούσε την Μποβουάρ.

Η Κλοντίν Μοντέιγ είναι ιστορικός. Γνώρισε τον Ζαν-Πωλ Σαρτρ το 1970 και ήταν στενή φίλη και συνεργάτιδα της Σιμόν ντε Μποβουάρ τα τελευταία δεκαέξι χρόνια της ζωής της. Το βιβλίο της για τη συγκλονιστική ιστορία του Ζαν-Πωλ Σαρτρ και της Σιμόν ντε Μποβουάρ κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 1999.

Τις επόμενες εβδομάδες, θα ακολουθήσουν:

  • ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ – ΜΙΛΕΝΑ ΓΙΕΣΕΝΚΑ
    Γυμνοί μπροστά στα φαντάσματα
  • ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ
    Και η αρχή της αμφισβήτησης

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024