Αβραμόπουλος: Να σηκώσουμε τείχη απέναντι στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία
«Ένα τέλος του χώρου Σένγκεν θα σήμαινε την αρχή του τέλους του ευρωπαϊκού εγχειρήματος», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Ένα τέλος του χώρου Σένγκεν θα σήμαινε την αρχή του τέλους του ευρωπαϊκού εγχειρήματος», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Και στέλνει μήνυμα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και των κλειστών συνόρων.
Ο κ. Αβραμόπουλος προτρέπει «να ξαναδιαβάσουμε την πρόσφατη Ιστορία της Ευρώπης» διαμηνύοντας ότι αν η Ευρώπη χρειάζεται κάποια τείχη, αυτά θα πρέπει να είναι απέναντι στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία.
«Με τη ρητορική της μισαλλοδοξίας, του εξτρεμισμού και της ξενοφοβίας, ανασύροντας ιδέες και φόβους μέσα από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας, οι δυνάμεις αυτές αμφισβητούν τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σημειώνει στα «ΝΕΑ» και ουσιαστικά προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τις ολέθριες συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάργησης της συνθήκης Σένγκεν.
Ο ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης αντιμετωπίζει ως συγκυριακή την αύξηση των προσφυγικών ροών της τελευταίες περιόδου, αλλά για τη γενικότερη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού τονίζει ότι «αποτελεί ηθική αλλά και σαφή νομική υποχρέωση των υπολοίπων κρατών-μελών να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών που τους αναλογεί».
Για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, εξάλλου, αναφέρει ότι «επείγει να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο, φιλικό και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η παγκόσμια αγορά περιμένει να δει αυτή την αλλαγή».
Διαβάστε όλοκληρη τη συνέντευξη στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ»
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442