Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος: Να σηκώσουμε τείχη απέναντι στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία

Αβραμόπουλος: Να σηκώσουμε τείχη απέναντι στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία

«Ένα τέλος του χώρου Σένγκεν θα σήμαινε την αρχή του τέλους του ευρωπαϊκού εγχειρήματος», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Ένα τέλος του χώρου Σένγκεν θα σήμαινε την αρχή του τέλους του ευρωπαϊκού εγχειρήματος», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Και στέλνει μήνυμα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και των κλειστών συνόρων.

Ο κ. Αβραμόπουλος προτρέπει «να ξαναδιαβάσουμε την πρόσφατη Ιστορία της Ευρώπης» διαμηνύοντας ότι αν η Ευρώπη χρειάζεται κάποια τείχη, αυτά θα πρέπει να είναι απέναντι στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία.

«Με τη ρητορική της μισαλλοδοξίας, του εξτρεμισμού και της ξενοφοβίας, ανασύροντας ιδέες και φόβους μέσα από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας, οι δυνάμεις αυτές αμφισβητούν τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σημειώνει στα «ΝΕΑ» και ουσιαστικά προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τις ολέθριες συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάργησης της συνθήκης Σένγκεν.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης αντιμετωπίζει ως συγκυριακή την αύξηση των προσφυγικών ροών της τελευταίες περιόδου, αλλά για τη γενικότερη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού τονίζει ότι «αποτελεί ηθική αλλά και σαφή νομική υποχρέωση των υπολοίπων κρατών-μελών να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών που τους αναλογεί».

Για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, εξάλλου, αναφέρει ότι «επείγει να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο, φιλικό και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η παγκόσμια αγορά περιμένει να δει αυτή την αλλαγή».

Διαβάστε όλοκληρη τη συνέντευξη στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ»

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024