
Απώλειες 1,88% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν την Τρίτη οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 820 μονάδων, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, που προκαλούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,67 μονάδες, με πτώση 1,88%.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν την Τρίτη οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 820 μονάδων, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, που προκαλούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,67 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,88%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,10 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 38.705.008 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,88%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,00%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+0,50% στα 28,24 ευρώ) και η Grivalia Properties (+0,11% στα 8,99 ευρώ).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-5,82% στα 0,890 ευρώ), της Πειραιώς (-5,75% στα 4,75 ευρώ), της Εθνικής (-5,21% στα 0,346 ευρώ), της Attica Bank (-5,10% στα 0,093 ευρώ) και της Alpha Bank (-3,65% στα 2,11 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (+0,49%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,86%), της Υγείας (-2,83%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,48%) και της Τεχνολογίας (-2,02%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Eurobank διακινώντας 15.035.362 και 5.631.427 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 8,823 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 5,279 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 22 μετοχές, 83 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΙΔΜΑ +19,82%, Ακρίτας +18,64%, Κυριακούλης +16,13% και Βογιατζόγλου Systems +5,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Yalco -20,00%, Λεβεντέρης (κ) -19,38%, Ναυτεμπορική -18,89% και Λεβεντέρης (π) -16,58%.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442