Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αβεβαιότητα για τα diesel πλήττει τις πωλήσεις μεταχειρισμένων στη Γερμανία

Η αβεβαιότητα για τα diesel πλήττει τις πωλήσεις μεταχειρισμένων στη Γερμανία

Τα πυροτεχνήματα ανακοινώσεων και οι παλινωδίες των αρχών περί απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων diesel παλαιότερων προδιαγραφών ακόμα και αν πρόκειται για Euro 5, αφήνουν «στα ράφια» 300.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στη Γερμανία.

Η ασαφής προοπτική για τα diesel αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας, έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις πωλήσεις μεταχειρισμένων πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. στη Γερμανία όπου σύμφωνα με τα στοιχεία, υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης απαγόρευσης κυκλοφορίας τους στο κοντινό μέλλον σε μεγάλες γερμανικές πόλεις όπως η Στουτγκάρδη και το Μόναχο, παραμένουν αδιάθετα 300.000 αυτοκίνητα diesel προδιαγραφών Euro 5.

Σε οικονομικά μεγέθη, με μέση τιμή 15.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο αυτό σημαίνει ότι παραμένει αδιάθετο εμπόρευμα αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα προδιαγραφών Euro5 πωλούνται με τεράστια δυσκολία καθώς οι καταναλωτές διακατέχονται από τεράστια αβεβαιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Thomas Peckruhn, επικεφαλής της ομοσπονδίας εμπόρων και επισκευαστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (ZDK) στη Γερμανία.

Tα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από δειγματοληπτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου σε 718 εμπόρους μεταχειρισμένων, ανεξαρτήτως φίρμας, ενώ όπως επισημαίνεται από την ZDK, δεν υπάρχει τρόπος σύγκρισης των συγκεκριμένων μεγεθών με προηγούμενες χρονιές καθώς είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται αντίστοιχη έρευνα η οποία ζητήθηκε από τους εμπόρους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τις γερμανικές αρχές οι οποίες, δείχνουν απροθυμία να καταλήξουν σε ένα σαφές πλαίσιο για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα Euro 5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προδιαγραφές Euro5, υπόκεινται τα αυτοκίνητα που πήραν έγκριση τύπου από 1ης Σεπτεμβρίου 2009 ενώ κατέστησαν υποχρεωτικές για όλα τα αυτοκίνητα από 1η Ιανουαρίου 2011. Παρ΄όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτοκινήτων Euro 5 που διατέθηκαν ως καινούρια πριν τον Σεπτέμβριο του 2014 οπότε και τέθηκαν σε ισχύ οι προδιαγραφές Euro 6.

«Θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις από την κυβέρνηση για το αν και εφόσον τα diesel οχήματα παλαιότερων προδιαγραφών θα επηρεαστούν από τυχόν απαγορεύσεις», σημειώνει ο T. Peckruhn συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ως αποτέλεσμα των χαμηλών πωλήσεων το 77% των εμπόρων μεταχειρισμένων έχει προβεί σε μείωση τιμών.

auto.in.gr

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024