Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και φέτος οι  Ιωνικές Γιορτές

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και φέτος οι Ιωνικές Γιορτές

Ξεκινούν στις 31 Αυγούστου οι Ιωνικές Γιορτές και κορυφώνονται στις 8 Οκτωβρίου με τον αθλητικό Αγώνα Ιστορικής Μνήμης «Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία», αφιερωμένο στα 95 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Ξεκινούν στις 31 Αυγούστου οι Ιωνικές Γιορτές και κορυφώνονται στις 8 Οκτωβρίου με τον αθλητικό Αγώνα Ιστορικής Μνήμης «Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία», αφιερωμένο στα 95 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Το πολιτιστικό ραντεβού στο Άλσος Νέας Σμύρνης περιλαμβάνει φέτος σειρά παραστάσεων από τα Θέατρα Τέχνης και Νέου Κόσμου, τραγωδίες που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, συναυλίες με την Ελένη Βιτάλη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Γιάννη Κότσιρα, κινηματογραφικές προβολές και παιδικό θέατρο.

Εδώ και 18 χρόνια ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές μετατρέποντας το Άλσος της περιοχής σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας περισσότερους από 80.000 επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Ειδικότερα φέτος, οι Ιωνικές Γιορτές φιλοξενούν τις παραστάσεις: «Μήδεια» του Ευριπίδη (22/9) από το Θέατρο Τέχνης με τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τη Θεοδώρα Τζήμου και το Γεράσιμο Γεννατά, αλλά και παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό τον χειμώνα, όπως το «Μάνα, θα πάω στο Χόλυγουντ» (13/9) με τον Θανάση Αλευρά, την Κωνσταντίνα Μιχαήλ και τη συμμετοχή της Ελένης Ροδά, το «Για όνομα» (7/9), σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου τον Αντώνη Λουδάρο και τον Φάνη Μουρατίδη, καθώς και «Το δάνειο» (21/9) από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Συναυλίες με τους: Ελένη Βιτάλη (25/9), Γιάννη Κότσιρα (18/9), Πάνο Μουζουράκη (15/9), Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Ζουγανέλη (8/9). Ξεχωρίζουν το μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο με τίτλο «Ο Γκάτσος που αγάπησα» (14/9) με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, αλλά και το αφιέρωμα στον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου (24/9), με τις ερμηνείες της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Κώστα Θωμαϊδη, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

Ιδιαίτερο είναι το αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, με τον Δώρο Δημοσθένους, την Ειρήνη Καραγιάννη, την Ελισσάβετ Καρατζόλη, την Υακίνθη Λάγιου και τον Χρήστο Θηβαίο. Συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας και η Μεικτή Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Στο πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών έχει συμπεριληφθεί ειδική ενότητα αφιερωμένη στα 95 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, με παραστάσεις, όπως η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» (20/9) με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, τα «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» (16/9) με τη Χριστίνα Αλεξανιάν και το «Γκιαούρ Ισμήρ» (1/10) με τον Αντώνη Κρόμπα, σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις ξεκινά στις 31 Αυγούστου, μέσω του site www.ticket365.gr, ή και στα ταμεία του Θεάτρου στο Άλσος Νέας Σμύρνης (9.00-14.00 και 18.00-22.00) και του Θεάτρου «Αλίκη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024