Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύζυγος του προέδρου και όχι «Πρώτη Κυρία» η Μπριζίτ Μακρόν

Σύζυγος του προέδρου και όχι «Πρώτη Κυρία» η Μπριζίτ Μακρόν

Το σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν να αποκτήσει η σύζυγός του ρόλο αντίστοιχο με εκείνον της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ εγκαταλείπεται. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Γαλλίας να αλλάξει ρότα.

Το σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν να αποκτήσει η σύζυγός του ρόλο αντίστοιχο με εκείνον της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ εγκαταλείπεται.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Γαλλίας να αλλάξει ρότα. Για την ακρίβεια συγκεντρώθηκαν σχεδόν 300 χιλιάδες υπογραφές σε online αίτημα να μην αποκτήσει η σύζυγος του προέδρου δικό της προϋπολογισμό.

Με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα στη χώρα, η εκάστοτε σύζυγος του προέδρου έχει το δικό της γραφείο στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αλλά και ορισμένους συνεργάτες. Προφανώς και ασφάλεια.

Ήδη από την προεκλογική εκστρατεία του Απριλίου, ο Μακρόν είχε πει ότι επιθυμεί ο ρόλος της συζύγου του να «οριστεί με σαφήνεια».

Το σχέδιο όμως δεν προχωρά και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι τις επόμενες ημέρες ο Μακρόν θα ανακοινώσει ποιος θα είναι ο ρόλος της Μπριζίτ, χωρίς αλλαγή του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι και στις ΗΠΑ, ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, ωστόσο, η εκάστοτε Πρώτη Κυρία αφοσιώνεται σε ένα έργο-αποστολή.

Η Μπάρμπαρα Μπους (σύζυγος του Τζορτζ Χέρμπερτ Μπους, 1989-1993) ήθελε να αφυπνίσει τους συμπολίτες της στο θέμα του αναλφαβητισμού, η Μισέλ Ομπάμα διάλεξε τον αγώνα κατά της παχυσαρκίας.

Μόνο η Χίλαρι Κλίντον (επί Μπιλ Κλίντον 1993-2001) προσπάθησε να ανακατευτεί περισσότερο με την πολιτική -μέσω νομοσχεδίου για την Υγεία- αλλά προκάλεσε αντιδράσεις και επέστρεψε σε παραδοσιακότερα μοτίβο. Μετά βέβαια αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών της και να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική.

Η Μελάνια -θεωρητικά τουλάχιστον- είχε δηλώσει ότι θα ασχοληθεί με το cyberbullying.

Ποια ειναι η Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν

Πρώην καθηγήτρια γαλλικής λογοτεχνίας και λατινικών, η Μπριζίτ Μακρόν ποτέ δεν φοβήθηκε τον ρόλο της αντισυμβατικής γυναίκας.

Γεννημένη στις 13 Απριλίου 1953, η μικρότερη από έξι παιδιά μιας πλούσιας οικογένειας βιομηχάνων με παράδοση στη σοκολάτα και στα μακαρόν, στην Αμιένη, η Τρονιέ είχε ήδη τρία παιδιά με τον πρώτο της σύζυγο, όταν γνώρισε τον 15χρονο Μακρόν στο σχολείο Providence Jesuit, όπου ξεκίνησε να διδάσκει το 1993.

Ο Μακρόν πρωταγωνίστησε σε ένα θεατρικό, το οποίο επιμελείτο εκείνη. Τον επόμενο χρόνο, οι δυο τους έκαναν μαζί τη διασκευή σε ένα θεατρικό προσθέτοντας περισσότερους ρόλους.

«Σιγά-σιγά μαγεύτηκα από την ευφυΐα αυτού του αγοριού» είχε δηλώσει πρόσφατα στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3 TV.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024