Επιστρέφει τον Ιανουάριο ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων
Αντιμέτωποι με την υποχρέωση καταβολής φόρου υπεραξίας θα βρεθούν το 2018 όσοι προχωρήσουν σε πώληση ακινήτου, οικοπέδου ή αγροτεμαχίου. Η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων είχε ανασταλεί για τρία χρόνια, όμως το νέο μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης-δανειστών προβλέπει επιστροφή από τον Ιανουάριο.
Αντιμέτωποι με την υποχρέωση καταβολής φόρου υπεραξίας θα βρεθούν το 2018 όσοι προχωρήσουν σε πώληση ακινήτου, οικοπέδου ή αγροτεμαχίου.
Όπως υπενθυμίζει η Ναυτεμπορική, η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων είχε ανασταλεί για τρία χρόνια, όμως το νέο μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης-δανειστών προβλέπει επιστροφή από τον Ιανουάριο.
Ο φόρος θα επιβάλλεται με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και στην τιμή πώλησης.
Επιβαρύνει τον πωλητή, ενώ ο αγοραστής θα οφείλει φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Από το φόρο υπεραξίας θα απαλλάσσονται όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους πριν το 1995.
Τέλος, εφόσον ο φορολογούμενος έχει διακρατήσει το ακίνητο που πωλεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια από τη στιγμή της απόκτησής του, η υπεραξία είναι αφορολόγητη μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φλόριντα: ΗΠΑ–Ουκρανία σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για ειρηνευτική συμφωνία
- Σενάρια για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό – Η παρουσία του μάνατζερ του στο ΣΕΦ και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του
- Πώς αναγνωρίζονται τα πλασματικά χρόνια στο Δημόσιο
- «Συνωστισμός και Σιωπή: Η Ελλάδα των αντιθέσεων σε επίπεδο δήμων»
- Βαλέρια Χοψονίδου: Σοβαρό χειρουργείο για τον 8 μηνών γιο της – Τι είπε για την περιπέτεια
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Πανιώνιο εκτός έδρας – «Μάχη» ΑΕΚ και Ηρακλή στη «Sunel Arena»

