Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας νεκρός στη Βενεζουέλα, «απόπειρα πραξικοπήματος» καταγγέλλουν οι Αρχές

Ένας νεκρός στη Βενεζουέλα, «απόπειρα πραξικοπήματος» καταγγέλλουν οι Αρχές

Ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα ακόμα έχει τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια επίθεσης κατά στρατιωτών που βρίσκονταν σε βάση στην πόλη Βαλένσια και είχαν ανακοινώσει σε βίντεο ότι οργανώνουν εξέγερση. Οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις και κατηγόρησαν τους στρατιώτες για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του Νικολάς Μαδούρο. Bίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ομάδα ανδρών με στρατιωτικές στολές να δηλώνουν ότι οργανώνουν εξέγερση, προκειμένου να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στην χώρα.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα ακόμα έχει τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια επίθεσης κατά στρατιωτών που βρίσκονταν σε βάση στην πόλη Βαλένσια και είχαν ανακοινώσει σε βίντεο ότι οργανώνουν εξέγερση. Οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις και κατηγόρησαν τους στρατιώτες για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του Νικολάς Μαδούρο.

«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μία τρομοκρατική επίθεση, παραστρατιωτική, μισθοφόρων, που χρηματοδοτήθηκε από τη δεξιά και τους συνεργάτες της, που χρηματοδοτήθηκε από την βορειο-αμερικανική αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε, ένας άλλος τραυματίσθηκε σοβαρά», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στη δημόσια τηλεόραση.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ντιοσντάντο Καμπέλο, έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» στο Twitter.

Bίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ομάδα ανδρών με στρατιωτικές στολές να δηλώνουν ότι οργανώνουν εξέγερση στην πόλη Βαλένσια, προκειμένου να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στην χώρα.

Μάλιστα, στο βίντεο οι άνδρες αναφέρουν ότι εξεγείρονται κατά μιας «δολοφονικής τυραννίας».

«Αυτό δεν είναι πραξικόπημα, αλλά στρατιωτική και πολιτική δράση για την παλινόρθωση της συνταγματικής τάξης» ανέφερε ο ηγέτης της ομάδας που δήλωσε ότι ονομάζεται Χουάν Καγκουαριπάνο.

Αυτόπτης μάρτυρας στην Βαλένσια -η πόλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο ωρών από το Καράκας- είπε ότι άκουγε πυροβολισμούς στην διάρκεια της νύχτας.

Αργότερα, ο Καμπέλο ανέφερε ότι η κατάσταση στην Βαλένσια έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Μάλιστα, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων ανέφερε στο Twitter ότι συνελήφθησαν επτά άτομα.

Τους τελευταίους μήνες διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Βενεζουέλα. Η αντιπολίτευση αντιδρά στην εκλογή -καταγγέλλοντας, μάλιστα, νοθεία- Συντακτικής Συνέλευσης. Μάλιστα, η πανίσχυρη Συντακτική Συνέλευση «ξήλωσε» την Γενική Εισαγγελέα, Λουίσα Ντίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024